Éljen az életmódváltás!

Légy optimista!

308.) - Készíts finom salátákat!

2023. október 24. 20:33 - RiaRia

fruit-962279_640.jpg

Erről csak azért írok, mert minden álmom, hogy finom, jóízű, gusztusos, és ennivaló salátákat tudjak készíteni. Minden próbálkozásom ellenére még nem jutottam el arra a szintre, hogy valamilyen nagyszerű salátát hozzak össze az itthon fellelhető alapanyagokból. Ez nemcsak azért jó, mert egészséges, kell ehhez egy kis kreativitás is tulajdonképpen, képzelőerő és ízvilág is. Úgyhogy ha velem tartasz, te is belekezdesz hasonlóba, és biztosan állíthatom, hogy nem fogod megbánni. Egy jóízű, tartalmas saláta akár egy jó vacsora is lehet, kiválthatja egy étkezésedet bármikor. Amikor süt a nap, és minden gyümölcsnek és zöldfélének a szezonja van, könnyebb dolgunk van, szinte pillanatok alatt összedobhatunk bármiből egy jó nagy adag salátát. Bár, a mostani árak mellett jó alaposan meg kell gondolni, hogy mit is veszünk a pénzünkön.

Ha magad termeszted meg a salátának valót, megint csak könnyebb dolgod van, mint akinek a boltból kell hazacipelnie a sok finomságot. A lényeg, hogy válogasd össze, milyen salátát is szeretnél készíteni. Egy jó kis saláta olyan mennyeien finom tud lenni, hogy öröm enni. Én, amikor franciasalátát készítettem, mindig az elejétől a végéig szigorúan követtem a recept útmutatását. Mivel gyakorlat teszi a mestert, később rájöttem számos dologra, ami megkönnyítette ennek a fajta salátának a készítését. De most is elejétől a végéig mindent én csinálok, nem használok kész alapanyagokat, mint például tubusos majonézt, én kikeverem a majonézhez a hozzávalókat, és csak azután folytatom a többi művelettel. Olyan gazdag saláta egy franciasaláta is (még kalóriában is ugye), hogy vacsorára egy jó kis étel lehet.

Ha te is hadilábon állsz a saláták gyártásával, azt javaslom, hogy mindent csinálj te is önmagad, ne hagyatkozz a kész hozzávalókhoz, mert nagy különbség van egy általad összeállított saláta és egy gyorsan összeütött saláta között. Gyakorolj te is, velem együtt, hogy mesterei tudjunk lenni a salátakészítésnek. Meglátod, hogy a családod is hálás lesz ezért neked. :) 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivaciok-megerositesek.blog.hu/api/trackback/id/tr5818242359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása