Éljen az életmódváltás!

Légy optimista!

19.) - Nem látjuk a fától az erdőt!

2016. június 19. 07:36 - RiaRia

forests-231066_640.jpg

Vannak bizonyos esetek, amik annyira nyilvánvalóak, mégis vagy nem vesszük észre a lehetőségeket, vagy elmegyünk mellettük. Ott áll előttünk a megoldás, de mi egyszerűen elmegyünk mellettük, mintha észre sem akarnánk venni. Valószínű, hogy nem tudatos viselkedés ez. A tv-ben láttam egy dokumentumfilmet, ahol azt mondták, hogy amikor felfedezték Amerikát, és az őslakosok nézték szokásszerűen a tengert, de egyszerűen nem vették észre, hogy jön három hajó. Addig még nem láttak olyasmit, így az agyuk kiszűrte a látnivalókból. Csak hosszas nézelődés után jöttek rá, hogy igenis van ott "valami", amit eddig nem vettek észre.

Sokszor mi is így vagyunk, előttünk van a tényszerű megállapítás, ami másnak talán egyértelmű, mi azonban ahogy szokás mondani: - nem látjuk a fától az erdőt. - Gyakorlással valószínű, hogy lehet ezen javítani, és kell is, hogy hatékonyabbak tudjunk lenni. Ami elkerüli a figyelmünket, az sokszor lehet életbevágóan fontos dolog is, így jó ha figyelünk mindenre. Később persze rájövünk, hogy a tudatalattink "szórakozik" talán velünk, de lehet olyan is, hogy pl. a problémáinktól nem látjuk a kivezető utat. Mint mindenen, ezen is lehet segíteni, azt hiszem, hogy tudatossággal, és jobb figyelemmel.

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivaciok-megerositesek.blog.hu/api/trackback/id/tr348821898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása