Éljen az életmódváltás!

Légy optimista!

63.) - Légy figyelmes!

2016. november 06. 15:52 - RiaRia

protection-1063302_640.jpg

Légy figyelmes társaiddal szemben, add meg a kellő tiszteletet, és ügyelj arra, hogy jót s jól cselekedjél. Van, mikor kibújik belőlünk a kisördög, és egyáltalán nincs kedvünkre azt tenni, amit illik, vagy amit kellene. Ilyenkor szóljunk magunkra csendben, figyelmeztessük magunkat, hogy jobb lenne ha változtatnánk a viselkedésünkön. Persze a "rendetlenkedésnek" is megvan a maga ideje és helye, de jó ha tudjuk, hogy ez mikor is van. Szeretünk bolondozni egy kicsit néha, de ez nem szabad, hogy a társaink rovására történjen, mindig figyelembe kell vennünk őket.

Nem nehéz figyelmesnek lenni. Egy kicsit körültekintőbbé kell váljunk olykor-olykor, és a gondolatainkat is tereljük a helyes mederbe. Nézzünk körül, nincs-e szükség segítségre, és ha látjuk, hogy tudunk tenni valami hasznosat, ne késlekedjünk, tegyünk meg mindent, ami tőlünk telik.

Figyeld a gyermekeket, figyeld az időseket, ők mindenben több segítségre szorulnak, légy te az, aki kérdés nélkül a segítségükre siet. Vedd észre, ha valahol baj van, és próbálj meg segíteni. Óvd a környezetedben lévőket, védd meg őket minden bajból, figyeld, mikor van szükség rád, és cselekedj. Te légy az, akire bármikor lehet számítani.

Tartsd nyitva mindig a szemed, és nézz körül a körülötted lévő világban. Igyekezzünk mindig ott lenni, ahol a lehető legnagyobb szükség van ránk, és tegyük azt, ami helyénvaló. Legyünk figyelmesek otthon is, lehetőleg mi legyünk azok, akik megteszik az első lépést, ha segítségről van szó. Légy jó, s tégy jót! - Legyen ez a jelszavad, s igyekezz is ennek megfelelően élni.

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivaciok-megerositesek.blog.hu/api/trackback/id/tr3911934809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása