Éljen az életmódváltás!

Légy optimista!

68.) - Rend a lelke mindennek.

2016. november 30. 05:19 - RiaRia

lego-688154_640.jpg

Hát, ebből az összevisszaságból hogyan lesz rend? Ügyes gyermekkezek egyből tudják, hogy mit kell tenni ahhoz, hogy ebből a nagy rendetlenségből ötletes dolgok születhessenek. Te is voltál már biztosan úgy, hogy nem volt kedved otthon a nagy rendcsináláshoz, és mégis nagyon jól eligazodtál abban az összevisszaságban, ami épp körülvett. Sőt! Van, mikor jól kitakarítunk, mindent a helyére teszünk, hirtelen nem találunk meg dolgokat, pedig az előbb, a nagy kuszaságban jól tudtuk hol van, amit keresünk. Pedig igaz a mondás, hogy - rend a lelke mindennek -, hiszen hosszú távon csak így tudunk bárhol is boldogulni. 

Szeresd a rendet még a nagy rendetlenségben is. Könnyen hozzászoktathatod magad, mindig csak egy kis helyen tedd helyre a dolgaidat, rendezd át az irattáradat, vagy éppen a ruhásszekrényedet. Itt is érvényes a lépésről lépésre haladás művészete. Mindig mindent szépen egymás után tegyél, közben már látod, hogyan alakul ki az összhang, amiben élni is könnyebb, és látványnak is jobb, ha minden a helyére kerül.

Szoktasd magad a rendhez, érezz magadban annyi lelkierőt, hogy ne dobáld széjjel a holmidat, ha fáradtan térsz épp haza a munkából. Persze ez nem mindig könnyű feladat, örül az ember lánya, hogy végre hazatér. Mégis, egy idő után, ha nem teszel rendet, elhatalmasodik a helyzet, és már nem vagy ura többé a nagy káosznak.

Gondolj csak arra mindig, a természetben is mindig mindennek megvan az ideje, ott is mindig rend uralkodik, egyik évszakot váltja a másik, és az eső után mindig kisüt újra a nap. Utánozd a természetet te is, és tegyél rendet az életedben, a dolgozószobádban, a virágoskertedben, vagy éppen a lelkedben. Mert ha legbelül nincs meg az összhang, sehogy nem tudunk élni. Kezdj bele még ma a változtatásba, s nem telik el csak kis idő, látni fogod, hogyan alakul ki a rendetlenségből egy csodás világ a számodra. :) 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivaciok-megerositesek.blog.hu/api/trackback/id/tr6212010366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása