Éljen az életmódváltás!

Légy optimista!

84.) - Tartsd meg az ígéreteidet!

2017. március 08. 02:40 - RiaRia

heart-1186637_640.jpg

Ígértél tán valamikor is olyat, amit nem tartottál meg? Bíztál-e meg vakon valakiben, s a vége az lett, hogy csalódtál? Ígéreteink nagyon fontosak az életünkben. Nem véletlenül ígérünk meg valamit. Nem holmi úri hóbort alapján éljük az életünket. Ha azt szeretnénk, hogy valamikor is komolyan vegyenek minket, tudnunk kell megtartani azt, amit kimondunk, amit és ahogyan cselekszünk, és mi is ugyanúgy elvárjuk, hogy velünk szemben őszinték és bizalommal legyenek mások.

Ha ígértél valamit, úgy illik, hogy meg is tartsd a szavad. Van, mikor ez nehéz, hiszen lehet, hogy elhamarkodottan mondunk ki mondatokat, és nem gondolunk a következménnyel. De ha már kimondtuk azt a bizonyos mondatot, ha már ígéretet tettünk, mindennel azon kell igyekeznünk, hogy szavahihetők maradjunk, és máskor is számíthassanak ránk. Hogy tiszta szívűek maradhassunk, hogy megbízhassanak bennünk, ezért bizony sokszor sokat kell tennünk. De van, mikor épp elég a jelenlétünk, az, hogy ott vagyunk, ahol szükség van ránk, ahol tudunk segíteni, ahol adnak a szavunkra, és épp elég, ha időben tudunk megtenni bizonyos dolgokat.

Légy ezért nyílt szívű. Olyan ember, akire bármikor lehet számítani, olyan, aki mindig úgy cselekszik, hogy tettéért cserébe nem vár semmit, mindig alázatos, és megtartja az ígéreteit. Nagy kincs, ha őszintén tudsz élni. Vigyázz a szíved tisztaságára, és ne engedd, hogy bármi is eltérítsen a szándékodtól, ha arról tudod, hogy igaz és sérthetetlen.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivaciok-megerositesek.blog.hu/api/trackback/id/tr9512321335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása