Éljen az életmódváltás!

Légy optimista!

94.) - Törődj a virágaiddal.

2017. április 20. 15:00 - RiaRia

bunch-of-flowers-2144013_640.jpg

"Aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet." Ezt a mondatot saját magamnak is írom főleg, mert a szobanövényekkel elég mostohán bánok, szinte sosem locsolom őket, és át is kell ugye ültetni azokat, amik ezt megkívánják. Szeresd a virágokat, a virágjaidat. És mindet. Nem csak törődni kell velük, külön "beszélgetéseket" kell folytatnunk velük, mert ők is élnek, és szeretetre vágynak. Kísérlet bizonyítja, hogy azok a virágok, amiket szeretettel és törődéssel vesznek körül, sokkal jobban fejlődnek, mint azok, amelyekkel nem foglalkoznak.

Volt egy időszakom, mikor kizárólag a hagymás virágokkal törődtem, pedig az egynyári virágok és az én szobanövényeim is igényelték volna, hogy többet foglalkozzam velük. Volt időszakom, mikor csak olyan cserepes növényt vettünk, aminek már volt virágja, mert ezt szerettem éppen. De mindet meg kell becsülni, és szeretni kell mindenféle virágot, azt is, amelyik nincs épp abban a fázisban, hogy virágozzon. Volt időszakom, mikor csak az orchideáknak tudtam örülni. De a kedvencem a rózsa és a tulipán is szerette volna, ha gondozom, metszem, és öntözöm őket.

Szeresd a virágokat, és törődj velük úgy, ahogy azt ők megérdemlik. Tudhatod, hogy mikor kinyílnak neked, meghálálják a sokféle színáradattal azt a törődést, amit nyújtasz feléjük. Jó adni is, de jó kapni is egy-egy virágcsokrot, vagy éppen egy cserepes virágot, de szívesen vedd, ha van lehetőséged otthon az udvaron, hogy termessz sokféle virágot magadnak. Gyönyörűséges látvány egy jól összeállított csokor ballagásnál, név- vagy szülinapoknál, de bármikor átadhatsz a szeretteidnek egy-egy szál virágot, mert hidd el, hogy nagyon fognak neki örülni. :)

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivaciok-megerositesek.blog.hu/api/trackback/id/tr1612440225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása