Éljen az életmódváltás!

Légy optimista!

103.) - Figyeld a szervezeted működését.

2017. június 19. 16:57 - RiaRia

woman-954785_640.jpg

Bonyolult szerkezet a mi szervezetünk. De nagy az összhang az egyes sejtek között, mindig mindegyik tudja mi a dolga. Sok szempontból hasznos, ha figyeled a szervezeted működését. Leghasznosabb az, hogy figyelmeztet minket, ha esetleg valami baj készülődik az életünkben. Kellő megérzést kell tanusítanunk vele szemben, hiszen megóv a betegségektől, egész nap jól működik, biztonságot ad ha valamivel kapcsolatban kétségeink lennének. Ezért nekünk nagyon oda kell figyelnünk a testünk jelzéseire.

Sok mindent megengedhetünk magunknak, hiszen rugalmasak vagyunk, a szervezetünk roppant alkalmazkodó tud lenni. Sokat vétünk is a testünk ellen. A sok dohányzás, az alkohol, még a stressz is bénítóan hat ránk, később csodálkozunk, hogy mitől lettünk betegek. Segítsük a testünk működését. Nem kell nagy dolgokra gondolni, de azok az apró gondoskodások, amiket mi tudunk tenni, azok nélkülözhetetlenek minden napra. Együnk kíváló ételeket, tornázzunk egy kicsit, aludjunk eleget, és játsszunk sokat a gyermekeinkkel, legyünk jókedvűek, vidámak, szeretettel közelítsünk társaink felé, biztosítsuk a kellő nyugalmat, a békét, járjunk el kirándulni a családdal, és egyáltalán, érezzük jól magunkat a bőrünkben. Ha mindezeket tudjuk teljesíteni mindennap, nincs az a rosszakaratú stressz, ami ledönthetne minket a lábunkról.

Vigyázzunk magunkra, meg egymásra is. Hiszen a testünk sérülékeny is tud lenni, olyan hamar történnek rossz dolgok, hirtelen támad a baj, már csak azt vesszük észre, hogy nem gondolkodtunk időben, és nem cselekedtünk idejében. Óvjuk, védjük a szervezetünket, figyeljük a ritmusát, adjuk meg számára azt, amit megkíván, és nem lesz dolgunk az orvossal egész életünkben. :)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivaciok-megerositesek.blog.hu/api/trackback/id/tr1812606339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása