Éljen az életmódváltás!

Légy optimista!

106.) - Légy kíváncsi!

2017. július 10. 05:45 - RiaRia

i-flip-flap-184343_640.jpg

Nincs mindig olyan rossz színezete a kíváncsi szónak, mint azt első hallásra gondolnánk. Az biztos, hogyha túl kíváncsiak vagyunk, akár még a társunkat is megsérthetjük, és ez nem célunk. De egy egészséges kíváncsiság jó ha munkálkodik bennünk. Menjünk kirándulni, hogy megismerjük a körülöttünk lévő világot. Olvassunk érdekes újságokat, hogy minél tájékozottabbak legyünk. Fedezzük fel a városunkat, legyünk kíváncsiak arra, mi hogyan változik az életünkben. Sok felfedezés is csak úgy születhetett meg, hogy kellő kíváncsiság vezette az embert. Még a tüzet sem találták volna fel őseink, ha nem lettek volna rászorulva és nem furdallta volna őket a kíváncsiság.

Légy kíváncsi mindig egy kicsit. Csak ez visz előrébb, és így válhatunk egyre okosabbá, így tudhatunk meg egyre többet arról, mi is zajlik körülöttünk. Annyi minden van, amit még nem ismertünk meg. Induljunk felfedező útra, és keressünk, kutassunk amíg meg nem találjuk a kérdésünkre a választ. Merjünk kérdezni, merjünk szólni, ha nem tudunk valamit. Ne féljünk, lesz mindig aki segíteni fog, de önmagunkat is arra kell ösztönözni, hogy minél több tudásra tegyünk szert.

Légy kíváncsi, és nem bánod meg! Olyan sok szép és olyan sok csodálatos dolog van az életünkben, hogy kár lenne ha lemaradnánk ezekről a ragyogó értékekről. Kíváncsiskodjunk ma is egy keveset és a holnapunk tartalmasabb lesz. Légy bátor és merész! Kezdd te elsőnek a kérdezést, a keresést, és csodálkozva tapasztalod majd, hogy kinyílik előtted a világ. Légy egészségesen kíváncsi! :)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivaciok-megerositesek.blog.hu/api/trackback/id/tr8012652119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása