Éljen az életmódváltás!

Légy optimista!

117.) - A stressz rövidíti az életet.

2017. szeptember 25. 21:29 - RiaRia

good-morning-1385750_640.jpg

Voltál már úgy, hogy amikor valami nem sikerült az életedben, kevesebbnek érezted magad? Önmagadat kezdted okolni mindenért, főleg azért, mert így pórul jártál. Azután ez egy önmagát gerjesztő folyamattá alakult, és minden eszedbe jutott csak az nem, hogy te egy értékes és jóravaló ember vagy. Így van ez akkor is, amikor valamilyen stressz ér, például valami nem sikerült az életedben. Mindenki mást felmentesz a vád alól, csak önmagadat nem, ideges leszel, egyre jobban és gyorsabban dobog a szíved és csak vonzod magadhoz a negatív eseményeket.

Ha hagyod, hogy a stressz, a balul sikerült dolgaid a fejed fölé nőjenek, azok ki fognak zsákmányolni téged és idő előtt megöregszel az biztos. Mindenféle ráncok kezdenek el megjelenni az arcodon, - hiszen mikor is nevettél utoljára egy jót? Nem is tudod, mert lekötött az, hogy marcangold önmagad, első számú feladatodnak azt jelölted meg, hogy te vagy mindenért a hibás, és soha nem lesznek már szép napok az életedben.

Válts stratégiát! Fordítsd meg a dolgot. Ne azt nézd, hogy mi nem sikerült, hanem mennyi lehetőség is áll még előtted, mennyi variáció is adódik naponta ahhoz, hogy jobb kedvvel fogadd a rosszabb eseményeket is, és ne csak azon rágódj, milyen pocsék napod is van ma, hanem hogy mivel édesíthetnéd meg a mai napodat, hogy az tökéletes ritmusban teljen el. Meg kell tanulnunk más szemével is látni magunkat, mert lehet, hogy mi túl szubjektíven alkotunk véleményt önmagunkról. Ne hagyd, hogy a stressz felőrölje az életedet. Ne hagyd, hogy negatív irányba haladjon a napod. Válts ritmust, és tudd, hogy rengeteg jó tulajdonságod van, ami garancia arra, hogy ne nézd sötéten a holnapot. Gondolj mindig arra, hogy sokkal könnyebb nevetni, mint búslakodni. A búslakodáshoz rengeteg erőfeszítés kell, de ha megpróbálod könnyedén venni a dolgokat, sokkal több boldog nap vár rád, mint azt elsőre gondolnád. Épp ezért légy mindig jókedvű, örülj a veled történt eseményeknek, mert nem véletlenül történnek meg veled. Vannak dolgok, amik önmaguktól is megoldódnak, nem kell fölöslegesen izgatni magunkat. Bízz önmagadban és ne gondolj a gonddal!

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivaciok-megerositesek.blog.hu/api/trackback/id/tr4312895932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása