Éljen az életmódváltás!

Légy optimista!

143.) - Tanulj a természettől!

2018. február 01. 21:45 - RiaRia

picture-frame-3114263_640.jpg

Hol örülünk a Természet áldásainak, hol nem, de mindenképpen tanulhatunk tőle. Van, mikor csak úgy zuhog az eső, ami cseppet sincs ínyünkre, de ha úgy fúj a szél, mint ahogy azt mifelénk ma is tette, akkor sem örülünk, ha épp kint vagyunk az utcán. Mégis, jó, ha észrevesszük az apró csodákat, amit a természet nyújt nekünk. Azt a türelmet mindenképpen el kell sajátítanunk, amíg egy évszakból egy másik születik, például most télen pihen a természet, de tavasszal minden kivirágzik majd, hogy kedvünkre pompázhasson.

Azt a bölcs döntést, hogy mikor is nyíljon egy virág, vagy mikor boruljanak virágba a fák, azt is elleshetjük ha jól figyelünk. Mi is segíthetjük a természet dolgát, például a kerti munkálatokkal, sokkal hamarabb és szebb kertünk lesz, mintha elhanyagolnánk. Már így a tél közepén is lehet serénykedni kint a szabadban, ha az időjárás megengedi. Nemcsak nekünk embereknek csodás a természet minden ajándéka, az állatvilág is kamatoztathatja, és azt hiszem, hogy kamatoztatja is ezeket a csodás természeti hatásokat.

Ha borús az idő, elszomorodunk, de ha kisüt a nap, rácsodálkozunk a világra, milyen tökéletes is tud lenni a maga szépségében. Minden jóval ellát minket ez a csodálatos világ. Törődjünk vele, ápoljuk, szeressük, védjük az ártalmas betolakodóktól. Ha olyan szerencsés vagy, hogy csillagfényes éjszakában lehet részed, kívánj gyorsan valamit, mert ilyen alkalmakkor valósulhatnak meg a legféltettebb vágyaink is. Tanítsuk meg gyermekeinknek is a természet szeretetét, de azt hiszem, amíg gyermekek vagyunk ösztönösen ragaszkodunk hozzá, csak mikor már felnövünk, veszítjük el ezt az érzést. Sosem késő tanulni a természettől. Minden életkorban ajánlott is, hogy foglalkozzunk a minket körülvevő világgal. Légy a természet szerelmese! Meglátod, hogyha kinyitod mindennap a szemed, rácsodálkozol a hajnal csodálatos varázsára, és így már a napod is csak tökéletes lehet. :)

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivaciok-megerositesek.blog.hu/api/trackback/id/tr5713625286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása