Éljen az életmódváltás!

Légy optimista!

181.) - Motiváld magad!

2019. január 06. 17:16 - RiaRia

silhouette-3078440_640.png

Olvasom az egyik hírlevelemet, amiben a mozgásra invitálnak, és én gyakorlatilag azért is kértem ezt a levelet, hogy később csatlakozhassak egy programhoz. Ahogy olvasom, egyre inkább él bennem a vágy, hogy milyen jó is lenne már ha ott tartanék, hogy minden nap amikor felkelek, máris a reggeli tornával kezdeném a napot. Rájöttem, hogy nem vagyok eléggé motivált még, és ezért nem sikerül ez a tervem. Mostanában sokan vagyunk úgy, hogy a motiváció az első szó, ami megérint bennünket. Épp azért, mert életmódváltásba kezdtünk. Vagy legalább is el szeretnénk kezdeni.

De ha nincs meg bennünk az a késztetés, ami minden reggel arra ösztökél, hogy belebújjunk az edzőfelszerelésünkbe, a tornaruhába és az edzőcipőbe, akkor hiába még a nagy elhatározás, nem fog menni semmi. Sok mindenhez kell, hogy kellőképpen motiváltak legyünk. Ha nincs meg bennünk csak az elhatározás, akkor régen rossz, hiszen nem vagyunk felkészülve a sikertelenségekre, amik érhetnek majd minket. Először is saját magaddal kell egy szerződést kötnöd, hogy amibe most bele akarsz kezdeni, azt tűzön-vizen keresztül viszed. Nincs apelláta! Nincs semmiféle kifogás vagy mellébeszélés, akármi történik, neked ki kell tartanod a célod mellett. Ha csak egy kicsit is letérsz az ösvényről, már más gondolatok kezdenek kavarogni benned, másfelé visz az utad és máshol kötsz ki, mint szeretted volna.

Egyszóval nagyon nagy szükségünk van motivációra. Mindegy, hogy hogyan biztatod magad, mi az, ami korán reggel kiugraszt az ágyból, és arra serkent, hogy tornázz, a lényeg az, hogy kitartóan, minden nap megtedd azt az egy lépést, ami közelebb visz az álmaidhoz, a célodhoz. Először nagyon kell koncentrálnod, hogy bármibe is bele tudj vágni, de később minden sokkal egyszerűbb lesz, mert ha ismétled a mozgásformát, egy idő után gyakorlottá válsz, és rutinosan mozogsz majd. De legelőször nagyon nagy szükséged van arra, hogy eléggé bízz magadban, abban, hogy amit csinálsz, az jó és hasznos és a te javadat szolgálja. Ha meg tudod magad győzni arról, hogy például az egészséged miatt tornázol mindennap, az már fél siker, mert van, ami elindít az úton, és ragaszkodni fogsz a gyakorlatokhoz.

Így január elején tele van az internet ösztönző írásokkal. Olvass, keress utána, hogy számodra mik azok a feltételek, amiket ha teljesítesz, akkor közel jutsz a vágyaidhoz, és eléggé biztatóak ahhoz, hogy ha követed őket, akkor akár már fél év múlva sikert érhetsz el. Legyél elég körültekintő, csak azokat a változtatásokat vedd át, amikről tudod, hogy a javadat szolgálják.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivaciok-megerositesek.blog.hu/api/trackback/id/tr5314541892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása