Éljen az életmódváltás!

Légy optimista!

184.) - Legyen egy jó napirended.

2019. január 20. 02:44 - RiaRia

organizer-791939_640.jpg

Ha azt szeretnéd, hogy gördülékenyen menjenek a napjaid, írj minden napra egy jó napirendet. Ha mindig alkalmazod, nagyban megkönnyíted az életed. Nem mindig egyszerű jó napirendet írni. Van, hogy csak a leglényegesebb dolgokat írjuk bele, amit sokszor felborítanak váratlan helyzetek, amik ellen nem mindig tudunk tenni. Rögtönözni kell, hogy tudjuk tartani az ütemtervet. Váratlan helyzetekre mindig fel kell készülni, időt is lehet hagyni rá, de általában improvizálni kell.

Nem mindenki ír napirendet, tervet aznapra. Ha szokásoddá teszed, hogy egy-két sürgős célodat papírra veted, és kielemzed hogyan is éred el, mit is kell csinálnod, hogy megvalósuljon, időt takarítasz meg vele. De nemcsak időt takarítasz meg, sokkal könnyedebben veszed az akadályokat, mert mindig tudod mit tegyél, csak rá kell nézned a jegyzetedre. Céljai mindenkinek vannak. Célokat megvalósítani nem mindig egyszerű feladat. Hogy zökkenőmentesek legyenek a napjaid, nélkülözhetetlen, hogy pár mondatban, vagy rajzban vázold magadnak, hogy mik azok a pontok, amiket jó ha az eszedbe vésed. Programozd magad.

Kapcsolj egy olyan "üzemmódba", amikor is tudod, hogy mindent te irányítasz, te tervezed meg a perceidet. Más célokra is sokkal több időd jut, ha minden este vagy reggel megírsz egy egyszerű (de lehet bonyolult is) tervet. Más dolgod nincs ezután, mint a leírtakhoz tartani magad. Amikor este nyugovóra térsz, előtte less egy pillantást a jegyzetedre, és értékeld, mit sikerült megvalósítanod aznapra. Ha 80%-ban jó vagy, akkor már eredményes volt a napod, és boldogan hajthatod a párnára a fejed. Ne feledd, minden a jó szervezésen múlik. Áldozz pár percet ezért tervezésre, és rengeteg szabadidőt tudsz magadnak varázsolni így. :)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivaciok-megerositesek.blog.hu/api/trackback/id/tr5614573806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása