Éljen az életmódváltás!

Légy optimista!

196.) - Élvezd a kihívásokat!

2019. június 09. 19:01 - RiaRia

yoga-1060217_640.jpg

Épp jókor írom ezt a bejegyzést is, túl vagyok a mai edzésemen, így sokkal biztosabban mondhatom neked, hogy van valami izgalmas ugye a kihívásokban. Nekem mindig az étrend és a mozgás volt a nagy mumus, de már tartok ott egy pár napja, hogy élvezem, amit eszem és élvezem az edzéseket is, ami nem volt így mindig. Nagy elhatározás kell ahhoz, hogy például egy egy hónapos kihívást végigcsináljunk. Teljesen mindegy, hogy ez milyen fajta kihívás, nagy elszántságot kíván attól, aki belevág. Hogy még élvezhetjük is, erre most már én is lehetek példa az elmúlt pár nap alapján.

Hát, persze azért nem példaértékű az én stílusom, de igyekezetben nincs hiány, és ez is kell ahhoz, hogy élvezhessél mindenféle kihívást. Örülj, hogy vannak az életedben olyan dolgok, amikért küzdened kell, mert unalmas is lenne az életünk, ha csak itthon ücsörögnénk, és várnánk, hogy mindent más oldjon meg helyettünk. Nem csak olyan kihívásokat érdemes végigcsinálni, amit más emberek alkottak, mi is vagyunk annyira ötletesek, hogy a saját részünkre ki tudunk találni variációkat, olyan feladatokat, amikről tudjuk, hogy elsőre kemény dió lesz a számunkra. Ha megvan benned is az igyekezet ehhez, más dolgod nincs is, mint részt venni egy 10 napos, vagy egy egy hónapos kúrában. Ez lehet böjtös kihívás, amikor egy ideig nem eszel húst például, vagy az edzésedet szeretnéd megreformálni, de kapcsolatban lehet az érzelmi világoddal vagy lehet szellemi kihívásokat is elvégezni. A lehetőségek végtelenek és olyan sokrétűek lehetnek, hogy már ez elég ahhoz, hogy jól érezzük magunkat.

Én most elhatároztam, hogy egy memória gyakorlatsort szeretnék egy hónapon keresztül megcsinálni, később matematikai kihívás elé állítom magam, és azután elhatározom, hogy mindennap olvasok egy könyvből kb. 30 oldalt, egészen addig amíg ki nem olvasom. Már előre izgatott vagyok, hogy sikerülni fog-e, de hogy élvezni fogom, az biztos. Téged is ugyanerre ösztönözlek, megismerhetjük jobban magunkat, ha belevágunk egy pár napos, vagy pár hetes kihívásba. Ha nincs benne élvezet, kár elkezdeni bármit is, mert kudarcot fogunk vallani egy idő után. Ha viszont van bennünk elég akarat és igyekezet, sikerülhet bármi, amibe belekezdünk. Tégy egy próbát, meglátod, hogy igazam lesz. :)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivaciok-megerositesek.blog.hu/api/trackback/id/tr4014886204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása