Éljen az életmódváltás!

Légy optimista!

214.) - A tehetetlenség ellenszere.

2019. november 23. 03:21 - RiaRia

feelings-1943568_640.jpg

A tett halála a halogatás. Vagy, a tett halála a gondolkodás. Vagy az okoskodás. Ki tudja? Az viszont való igaz, hogy nincs rosszabb érzés, mint mikor tehetetlennek érezzük magunkat. Legalább is én így vagyok vele. Amikor nincs ötleted sem, hogy mitévő legyél, az nagyon érzékenyen tud érinteni téged. És mindig adódik olyan eset, amikor ez előfordul. Vajon mi lehet a tehetetlenség ellenszere?

Amikor úgy érzed, hogy tehetetlen vagy valamivel kapcsolatban, kérdezd meg magadtól, hogy vajon te vagy-e a hibás, hogy ez így történt. Ha nem te vagy a hibás, akkor kérdezd meg magadtól, hogy tudsz-e tenni valamit is az ügy érdekében. Ha nem tudsz semmit tenni, van amikor az a legjobb megoldás, hogy hagyod, hogy menjen az élet úgy ahogy az elő van írva a nagy könyvben. Ha viszont úgy ítéled meg, hogy te vagy a hibás vagy tudsz tenni valamit, ami segít helyrehozni a baklövésedet, akkor bizony neki kell veselkedni és tenni kell a dolgodat, mert ki kell tudnod találni a megoldást. Azt mondják, hogy mindenre van megoldás, csak jó beleérző képesség kell ahhoz, hogy meg tudd találni a helyes lépést. 

Amikor dühös vagy, mert nem tudsz tenni semmit, pedig épp az lenne a fontos, hogy cselekedjél, akkor hívd segítségül a jó öreg intuíciódat, és "beszéld meg" magaddal vajon mi is lehet a következő lépés az életedben. Biztosan találsz majd olyan lehetőséget, ami kihúz a csávából. Nem kell nagy dolgokra gondolnod. Van, mikor a legegyszerűbb, a legkézenfekvőbb megoldás lehet a nyerő. De tudnod kell jól alkalmazni a kínálkozó lehetőséget, mert a pillanat huss!, elszalad és lehet, hogy többet vissza sem tér a kínálkozó alkalom. Vagyis elég ébernek kell lenned, amikor a cselekvésen van a sor. Legyél befogadó minden lehetőséggel szemben, és tegyél meg mindent annak érdekében, hogy lehessen mi közül választanod. Ezután már csak az a dolgod, hogy bízva önmagadban megteszed a lehető legjobb lépést, hogy megoldd a gordiuszi csomót. 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivaciok-megerositesek.blog.hu/api/trackback/id/tr8915320820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása