Éljen az életmódváltás!

Légy optimista!

231.) - Mit tehetsz, ha túl magányosnak érzed magad?

2020. augusztus 19. 01:21 - RiaRia

smiley-2238468_640.jpg

Először is gondold át gyorsan, hogyan is kerülhettél ilyen helyzetbe. Valószínű, hogy nagyon is sokat vállaltál önmagadra az utóbbi időben, ezért alakult ki, hogy semmiben nem találsz már örömöt, mindent hagynál már a csudába, csak egy perc nyugtod lenne már. Így alakulhat ki, hogy senkiben sem bízol már meg, és elmagányosodsz. De mint mindenre, erre is van ellenszer.

Ha úgy érzed, hogy egyedül nem vagy képes orvosolni ezt a helyzetet, keresd az olyan emberek társaságát, akikben humort, vidámságot jókedvet vélsz felfedezni. Minél többet találkozzatok, próbáld ki egyszer, hogyan is sikerül nekik mindig meglátni az élet napos oldalát. Rájössz, hogy nem is olyan nagy ördöngősség ez. Mindenképpen jó ha nem szigeteled el magad, járj társaságba, kirándulni csapatban, és beszélgess sokat. A szavak olykor olyan megnyugtatóak tudnak lenni, máskor meg lelkesítenek, és van, hogy kihozzák belőlünk azokat a tulajdonságainkat, amiket szeretnénk is megmutatni másoknak, csak ez most éppen nem sikerül.

Ha magányosnak érzed magad és épp egyedül vagy otthon, keress valamilyen tréfás vígjátékot a tévében, és nézd is végig. Először nem biztos, hogy jólesik a lelkednek, de később rájössz, hogy milyen jó is, hogy így döntöttél. Hívhatsz telefonon valakit ilyenkor, akiről tudod, hogy sosem enged a mélabúnak, mindenre van mindig valamilyen ötlete. Tervezz be egy összejövetelt, ahol vendégül láthatod a barátaidat, a készülődés garancia arra, hogy minden figyelmedet most erre összpontosítod, így alig marad időd azon gondolkodni, hogy miért is vagy te most ilyen "szerencsétlen". Olvashatsz humoros írásokat, vannak kitűnő humoristák, akik már könyvet is írtak, és öröm belelapozni egy ilyen olvasmányba. De tervezheted például a következő napodat is, ami szigorúan arról szólna, hogyan is legyünk vidámak, ha el vagyunk éppen szontyolodva. Írd fel magadnak ezeket az ötleteidet, és már csak az következik, hogy a megvalósítás útjára lépjél. Sohase légy szomorú, inkább mosolyogj! :)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivaciok-megerositesek.blog.hu/api/trackback/id/tr4216168946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása