Éljen az életmódváltás!

Légy optimista!

243.) - Szerezz jókedvet a mindennapjaidhoz.

2020. november 21. 23:20 - RiaRia

carnival-1853304_640.jpg

Mikor még fiatal voltam, jártam a Vidámparkban, ahol a legkedvesebb szórakozásom a Ciklon nevű óriás hullámvasúton való száguldás volt. Határtalan izgalommal és határtalan jókedvvel szálltam be a kocsiba, ahol szépen bekötöztek, hogy le ne pottyanjak, és kezdődhetett az élmény. Nem volt nálam boldogabb ember a világon, mikor a hullámvasút legmagasabb pontjára érkezett a szerkezet, és indult le a mélybe a szerelvény. Olyat még életemben nem sikoltottam, mint akkor, mert mikor megláttam a mélységet, nem is tudtam, hogy fiú vagyok-e vagy lány. De boldog voltam, mert élveztem minden pillanatát. Azt hiszem, hogy ilyen jókedvet kell előcsalogatnunk magunknak minden napra, hogy jól érezzük magunkat, élvezzük az életet, és vidámak legyünk, jókedvűek, mert azon az éjjelen biztosan forgott velem a világ, mikor aludni tértem, az biztos. Még most is, ha visszagondolok erre a nem mindennapi utazásra.

Szerezz jókedvet a mindennapjaidhoz, mert nélküle sivárabb lenne az életed. Olyan jó érzés egy jóízűt nevetni, vígan lenni a barátokkal, beszélgetni mindenféléről, és viccelődni a többiekkel, tréfálkozni csak úgy. Tudom, a mostani élethelyzetünk nem boldogít minket és nem kényeztet minket azzal, hogy csak úgy tréfálkozni legyen kedvünk, de ha jobb kedvvel nézel a holnapi napod elé, hidd el, hogy könnyebb lesz egy kicsit, és könnyebben lesz vége minden rossznak is. Minden pillanat tud olyan boldog perceket nyújtani, hogy értékelni tudjuk, és ha később visszaemlékszünk majd a mai vagy a tegnapi napra, elmosolyodunk magunkban, mert felfedezzük a szépet és a jót a perceink között. Most felcserélnénk egyik vagy másik napunkat biztosan egy régi emlékünkre, amikor olyan, de olyan nagyon vidámak voltunk, nem érdekelt semmi más, csak az, hogy örömöt szerezzünk a barátainknak, hogy együtt nevessünk, együtt lehessünk nagyon sokáig.

Amikor kedvetlenebb vagy, gondolj vissza mindig egy régebbi napodra, amikor senki nem tudta elvenni a nevetésedet, a jókedvedet, mert az a nap csak a tiéd volt, öröm volt minden pillanata már reggeltől, és ez kitartott egészen estig. Minden elsőre sikerült, bármit is csináltál éppen, mindenki visszamosolygott rád, mert látták milyen csodás hangulatban vagy, és ezt ők is megirigyelték tőled. Hunyd le a szemed és gondolj vissza ezekre a napjaidra, s meglátod, hogy egyből jobb lesz majd a kedved, a rossz érzések messze szállnak és holnapra elűzöd magad mellől a kedvetlenséget. Ne engedd meg magadnak, hogy bármi elszomorítson, higgy önmagadban, higgy abban, hogy a jobb érzések hamar feléd jönnek, elsimítják a gondokat előtted, és nem engedik, hogy bármi ártson neked. Szerezz inkább jókedvet magadnak, lásd meg a szépet és a jót mindenben, s légy olyan boldog mindig, hogy legyen kedved felszállni bármikor egy hasonló Ciklonra, mint ami a képen is van. :)

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivaciok-megerositesek.blog.hu/api/trackback/id/tr8316294134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása