Éljen az életmódváltás!

Légy optimista!

259.) - Az sosem lesz boldog, aki nem akar az lenni.

2021. június 23. 17:31 - RiaRia

child-817371_640.jpg

A gyermekeink a mindentudói annak, hogy hogyan is kell boldognak lenni, felhőtlenül, minden gátlások nélkül tudják élvezni az életet. Figyeld csak meg őket egyszer! A szájuk szegletében mindig ott van az a huncut kis mosoly, amivel le tudnak venni a lábadról, az biztos. És, nem lehet ellenállni nekik. Ha a boldogságot kezdenénk kutatni, hogy mi fán is terem, elég nagy bajban volnánk, hiszen mindenkinek más és más jelenti a boldogságot, azt a csodálatos érzést, amikor semmi sem számít, nincs gond körülöttünk, csak élvezzük a napjainkat. Boldognak lenni nagyon-nagyon jó dolog. De lehet, hogy vannak, akik még el sem tudják képzelni mennyi jóval jár maga a boldogságérzés, mert folyton zsörtölődnek, civakodnak, elégedetlenkednek. Pedig, csak kicsit kellene odafigyelniük egy-két érzésükre, ami befolyással van arra hogyan is élik meg a mindennapjaikat.

Aki szántszándékkal tartózkodik attól, hogy boldog legyen, igazándiból bele kéne csöppenteni egy jó nagy adag boldogságos pillanatba, hogy érezze, nincs is szebb érzés néha, mintha csak úgy egyszerűen létezünk és hagyjuk, hogy boldogok legyünk. Nézd csak a képet! Milyen önfeledten játszik ez a gyermek. Persze nem kisebb társasága van, mint egy kis oroszlánkölyök. :) Úgy fut felé, mint aki már régen a szívébe zárta ezt a kis jószágot. Kedves és szeretetreméltó társaságot, játszótársat lát benne. Boldog, mert eredetileg is ilyen a természete, mindenben a játékot látja, és élvezni tudja.

Azt mondják, hogy tartós boldogság nem létezik. Én egy kicsit vitatkoznék ezzel a szemlélettel, mert rengeteg ellenpéldát találunk rá. De az igaz, hogy csak az nem tud boldog lenni, aki szilárdan ragaszkodik az ellenkezőjéhez. Lehet, hogy sok nehézség volt az életében, ha így gondolkodik, de mégiscsak jobb ha úgy érzünk, hogy minden pillanatban boldogok tudunk lenni. Mindig van egy kis okunk arra, hogy boldogok lehessünk. Sok-sok év fog eltelni ezután is, de a boldogság intézménye marad, hál' Istennek! :) Gondolj mindig olyan pillanatokra az életedből, amik megédesítik a napjaidat! Azt hiszem, van belőle épp elég ahhoz, hogy jól érezd magad és elmondhasd magadnak, boldog vagy és ezt senki sem veheti el tőled.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivaciok-megerositesek.blog.hu/api/trackback/id/tr3416602704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása