Éljen az életmódváltás!

Légy optimista!

263.) - Minden pillanat egy új kezdet.

2021. július 27. 12:05 - RiaRia

autumn-4656877_640.jpg

Amikor annak idején Neil Armstrong a Holdra tette a lábát, az a pillanat nemcsak az ő életében hozott gyökeres változást, hanem az emberiség számára is olyan lépés volt, ami kitörölhetetlenül beírta a történelembe ezt a nagy változást. Ez a példa jól bizonyítja, hogy minden pillanatunk egy új nap, egy új élet kezdetét vetíti ránk. Ha nem értékeljük, bizony, feledésbe is merülhet az egész. Azóta, amióta az első ember idegen égitestre tette a lábát, sok víz lefolyt már a Dunán is, és a tapasztalatunk mit sem változott, mindig belefogunk valami újba, kísérletezünk, próbálkozunk, s valóban, az eredmény, a siker nem marad el.

Gondolj bele a címbéli mondat jelentőségébe! Ha figyelmes vagy, észreveszed azokat a csodás megjelenéseket, amiket az életed tár eléd. Ha épp csődöt mondtál valamiért, még akkor is érvényben van ez a biztatás, újrakezdhetsz bármit, amit csak akarsz. Újra felvirágozhat az életpályád, és ha el tudod felejteni a rosszat a napjaidból, akkor nekikezdhetsz megreformálni az életedet. Ha épp jó passzban vagy, akkor meg duplán jól jársz, hiszen amibe csak belekezdesz, sikerülni fog, és a sikerélmény új utakra csábít téged, felfedezhetsz mást is, olyasmit, amire még álmodban sem gondoltál. Beindul a pozitív spirál, és a jó a jót fogja vonzani, sikert sikerre halmozol egymás után.

Minden nappal, amikor felébredünk, egy új lehetőséget is kapunk az élettől. Kijavíthatjuk a hibáinkat, másképp kezdhetünk gondolkozni, építő jellegű ötleteink támadnak hirtelen, és bevonhatjuk a barátainkat is ebbe az új mentalitásba. Gondolj vissza minden nap erre a mondatra, amit a cím rejt magában, és kezdj el úgy élni, hogy igaz lehessen rád nézve is a mondat. Kezdj el gyűjteni valamit, ami ritkaság, kezdj bele váratlan feladatokba, amik kihívást jelentenek neked, de belekezdhetsz például megtanulni valamit, egy szakmát vagy hivatást, a lényeg, hogy mindezt élvezettel csináld. Ha megvan a kellő lelkesedésed, nincs olyan akadály, ami eléd tudna állni, és megakadályozná, hogy előrébb juss a terveid megvalósításában.

Minden pillanat egy új kezdet. Életünk sokszor pillanatról pillanatra formálódik, változik, és ha nem vagyunk elég fürgék az igyekezetben, bizony elsuhanhat mellettünk a kínálkozó alkalom. Vedd észre mit történik körülötted! S ha már észrevetted a lehetőségedet, csípd nyakon, mert elszáll egy pillanat töredéke alatt ez is, ha nem vagy elég körültekintő. Légy résen, légy éber és igyekezz a megvalósításban! :)

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivaciok-megerositesek.blog.hu/api/trackback/id/tr6516639568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása