Éljen az életmódváltás!

Légy optimista!

268.) - Legyél következetes önmagaddal!

2021. augusztus 13. 21:22 - RiaRia

training-828760_640.jpg

Egyik szavaddal sose cáfold meg a másikat, mert nem fognak hinni neked ezután. Tudd mit csinál az egyik kezed és mit a másik, legyél összhangban magaddal. A tetteid bizonyítják, hogy ki is vagy valójában. Épp ezért ügyelni kell arra, hogy mindig önmagunkat adjuk, különben még saját magunk sem ismerjük ki a gondolatainkat. Ha tudod, hogy holnap edzésed lesz az edzőteremben, figyelned kell arra, hogy tartsd be a magadnak tett ígéretedet, és el is menjél arra az edzésre, ne késsél, légy pontos, és csináld is végig becsülettel az egy vagy két órás edzést. Mit csinálsz olyankor, ha mégsem mentél el edzeni, még talán kifogást sem tudtál találni megfelelőt, hogy megnyugtasd magad? Minden megy tovább, nem is történt olyan nagy dolog? Vagy azért van lelkiismeret furdalásod emiatt? Bizony, jó, ha van bennünk némi izgatottság, ha nem csináljuk meg amit beterveztünk. Legyünk önmagunkhoz hűek, és legközelebb ne vétsük el ugyanazt a hibát.

Aki következetes tud lenni önmagához, fegyelmezett is egyben, és figyelmes is, mert mind a kettő tulajdonságunk kell ahhoz, hogy nyugodtak tudjunk maradni, és tudjuk mit csinálunk egy adott pillanatban. Amikor jobban beteg voltam, szinte nem is érdekelt, hogy mit mondok vagy mit teszek, örültem, hogy a másnapra esetleg javultam kicsit. Nem érdekelt, viszont kicsit később már borzasztóan ideges voltam, amiért így viselkedtem. Természetesen a nemtörődömségemnek mindig lett negatív vonzata, mindig én húztam a rövidebbet, amin nem is csodálkozom így utólag. Viszont megtanultam a leckét a saját káromon, és már nem csinálok ilyen butaságot. Abban a pillanatban, amikor helytelenül teszünk valamit, nem is tűnik olyan vészesnek a dolog, később látjuk már, hogy milyen galibát is okoztunk. 

Fegyelem és figyelem. Nagyon összekapcsolódó fogalmak. Nem zárhatjuk ki egyiket sem, ha jót akarunk magunknak. Összevissza beszélni senki sem szokott. Fegyelmezni tudjuk önmagunkat, és figyelünk minden egyes szavunkra. Ha mégis másképp alakulna, már nagy pácban lennénk, magyarázkodhatnánk, mentegethetnénk magunkat, ami nem szép dolog. Inkább figyeljünk mindig arra, mit gondolunk, és csak akkor szólaljunk meg, ha elég magabiztosnak érezzük magunkat. Végezzük el mindennap azokat a feladatainkat, amiket még előző nap beprogramoztunk magunknak, és este biztosan nyugodtan hajtjuk majd álomra a fejünket. Legyünk igazságosak önmagunkkal szemben, és boldog napok várnak ránk így minden héten. Tartsd magad a követelményeidhez, és mindig légy hű önmagadhoz! Ez a legfontosabb.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivaciok-megerositesek.blog.hu/api/trackback/id/tr8616658946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása