Éljen az életmódváltás!

Légy optimista!

273.) - Ápold a lelkedet!

2021. október 04. 06:31 - RiaRia

woman-gf9bc6345e_640.jpg

Lélek. Milyen könnyed szó és mégis olyan sok mindent takar. Jelenti az életet, a lelkünket, a leheletünket, a lélekzetet. Olyan sokszor van, hogy nem veszünk tudomást a lélek fontosságáról. Elhanyagoljuk magunkat, pedig nagy szükségünk van az ápolására. Amire emlékszünk, amiről gondolkodunk, ami a szívünk mélyén rejlik, azzal mind törődnünk kell, mert enélkül hiába is szeretnénk teljes életet élni, nem fog menni. Én sokszor teszem össze a két kezem, s kérem a Jóistent, hogy segítsen abban, amiben én kevés vagyok, adjon könnyű álmot a szememre, nyugtasson meg, ha valami felzaklat, és adjon erőt, hogy tudjam a sorsomat magam irányítani. Ha egy kicsit megengedjük magunknak, hogy naponta elmélkedjünk, merengjünk arról, hogyan is élhetünk jobb életet, ne feledkezzünk meg arról sem, mi lakozik a szívünkben. 

A szívünk olyan érzékeny, mint egy remegő kismadár. Ha valami sérülés éri, azonnyomban fájni kezd, érzékeli az összes hatást, ami ér minket egy nap. Legyél buzgó a szíved ápolásában, mindig úgy élj, hogy a lelked nyugodt legyen, szeretettel teli, és tudj alkalmazkodni a körülötted lévő világhoz. Ha nyugodt a légzésed, könnyed a lélegzeted, sok minden mást is könnyebben veszel, hiszen nyugodt gondolatok uralják az elmédet. Ha valami bánt, akkor már feszültebb vagy, nem találod a helyed, és nem tudod mitévő is legyél. Ezért amikor reggel kinyitod a szemed, első dolgod legyen, hogy a lelked mélyére pillantasz, s ha bármilyen rendellenességet tapasztalsz, rögtön tedd meg a kellő óvintézkedéseket. A reggel ért ingerek nagyban befolyásolják hogyan is fog eltelni majd a napunk. Ha általában stabilabb vagy, és jókedvvel tudsz felébredni, nem fog érdekelni, ha valamilyen zavaró tényező kerül eléd. Tudod kezelni az érzéseidet, és nyugodt szívvel kezded el a napodat. Törődj mindig magaddal egy kicsit mielőtt előző este aludni térsz, biztosítva, hogy könnyed álmod legyen. Ha így teszel, vidámabb reggeleid lehetnek.

Mindig a lelked nyugalma legyen az első, amivel foglalkozol, ápold, gyógyítgasd, ha esetleg kimerült vagy, mert az arcodon látszik meg a leghamarabb, ha valami nincs rendben. Hiába is próbálod eltüntetni az érzéseket az arcodról, nem fog sikerülni. Egyből meglátszik, ha jobb kedved van, és egyből meglátszik az is, ha valami bánt a szíved mélyén. Elsősorban te legyél az első, önmagad gondozása kerüljön mindig az első helyre, mert ha nem így van, mással sem tudsz úgy foglalkozni, mint szeretnéd. Őszinte tiszta szívvel éljél, becsüld meg amit kapsz a jó sorsodtól, de legelsősorban légy hálás, hogy minden nap egy új napra ébredtél, és mindig lesz elég erőd az élet dolgaihoz. Ha megbecsüléssel tudsz élni, s a szíved tiszta, mint az arany, nem kell aggódnod semmitől, az életed a helyes mederben halad, és sok-sok boldog pillanat vár rád ezután. Légy nyílt szívű és szeresd a jót, a szépet, keresd meg mi életed álma, s valósítsd is meg. Ha a lelked mélyén mindig nyugodt tudsz maradni, bármi is történik körülötted, a gondolataid mindig tiszták és fegyelmezettek lesznek. És az élethez sokszor csak ez kell, hogy tiszták és fegyelmezettek tudjunk lenni.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivaciok-megerositesek.blog.hu/api/trackback/id/tr7416707744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása