Éljen az életmódváltás!

Légy optimista!

283.) - Ne csinálj a bolhából elefántot.

2022. január 14. 01:31 - RiaRia

baby-elephant-gf0f8aa85e_640.png

Hű, de sokszor is szoktunk mérgelődni! Legfőképpen magunkban és olyankor, mikor nem úgy mennek a dolgaink, mint azt mi elképzeltük. És épp olyan nagynak képzeljük a problémáinkat, mint a képen lévő baby elefántot. Pedig ha elolvassuk a címbéli mondatot, kétszer is meggondolnánk, hogy érdemes-e hasonlót cselekedni. De tulajdonképpen mi az oka, hogy így felnagyítjuk a gondjainkat? Talán azt hisszük, hogy így hamarabb megoldódnak? Meg kell ilyen esetekben nyugtatni magunkat, hogy nincs semmi baj, és nem fog piros hó esni ezután sem, mert semmi valószínűsége sincsen. Szeretünk a bolhából elefántot csinálni, pedig ha tudnánk, hogy így csak saját magunkkal tolunk ki, kétszer is meggondolnánk, hogy belevágunk-e hasonlóba. 

Minduntalan hasonló csapdákba esünk, és hiába is mondaná nekünk bárki, nem hallgatnánk a jó szóra. Kicsit gondolkodóba kell esnünk, vajon megéri-e a sok-sok vesződség, ami az idegeskedéssel jár, azért, hogy kitartsunk az igazunk mellett? Tudat alatt tudjuk, hogy nem éri meg, mégis! Mindig beleesünk ugyanabba a csapdába, és sorra vétjük a hibákat. Pedig ha jobban megnézzük, ez a bébi elefánt nem is olyan nagy (mint mondjuk a mamája), csak mi gyártunk fölösleges aggodalmakat magunknak. Csak egyszer kellene elhatározni magunkat, hogy szakítunk a régi, rossz beidegződésünkkel, és máris más megvilágításba kerülnének a gondolataink és a véleményünk is. 

Azt szokták mondani, hogy problémák nincsenek, csak megoldások. Ez egy frappáns megállapítás, és jó ha igazat is adunk neki. Ha túl sok problémád van, és mindig belefutsz valamilyen zűrzavaros helyzetbe, gondolj erre a kis bébi elefántra, egyből elmosolyodsz biztos, és nem is látod majd olyan komolynak azt, ami eddig idegesített. Gondolj arra, hogy csak a fejünkben léteznek nagy-nagy elefántproblémák. Amikor szembesülünk a dologgal, akkor észrevesszük, hogy erősebbek vagyunk, mint gondoltuk elsőre, és könnyebben meg tudjuk oldani azt a gordiuszi csomót, ami lehet, hogy csak a mi fejünkben okozott gondot. Nem egyformán viszonyulunk egy problémához. Van, aki fel sem veszi, hogy ezer és ezer gonddal kell, hogy szembenézzen, és van, akit már egy feladat is a sarokba szorít. De az az egy biztos, ha felnagyítjuk a gondjainkat, akkor saját magunknak okozunk rosszat. Inkább vegyük könnyedebben a megoldandó feladatainkat, és ne gyártsunk fölöslegesen elefántokat. Mi járunk jól így, és könnyebb álmunk lesz éjszaka, mert nem forgolódunk fölöslegesen az ágyban. Tégy egy próbát, s meglátod, hogy örömtelibb lesz az életed! :)

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivaciok-megerositesek.blog.hu/api/trackback/id/tr2716812610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása