Éljen az életmódváltás!

Légy optimista!

297.) - Tudd értékelni magad.

2022. július 25. 02:50 - RiaRia

woman-g745a542f3_640.jpg

Érdemes a fenti képet szemügyre venni, belemerülni kicsit, mit is sugároz magából. Ha lehet valami értékes a számunkra, az legelsősorban saját magunk kell, hogy legyen. Ha nem önmagadat teszed az első helyre, amikor törődni kell valakivel, akkor másokon sem fogsz tudni segíteni érdemben. Ki voltál? Milyen voltál régebben? Milyenné szeretnél válni? és Meg tudod-e valósítani ezt a mostani helyzetedben? - Sokszor lemondunk arról, hogy egy dicsérő szót mondjunk magunknak, amikor sikerült véghez vinni valami nagyszerűt. Pedig akinek erre szüksége lehet, azok éppen mi magunk vagyunk, egyes szám első személyben.

Észre kell tudni venni magadon a szépet, a jót, azt, hogy mindig segítesz, ha egy barátod bajba jut, azt, hogy átadod a buszon az idősebbeknek a helyedet, azt, hogy mindig megörvendezteted a család többi tagját valamilyen aprósággal nap mint nap. Nagyon sok mindent teszünk csak úgy, saját természetünkből adódóan, amit nemcsak másoknak lehet észrevenniük, de mi is jó, ha tudatában vagyunk ennek. Éppen azért, hogy tisztában legyünk a saját értékeinkkel, amikre bármikor támaszkodhatunk, amiket mindig fejleszthetünk is, hiszen egyre többet csak úgy tudunk nyújtani önmagunkból, ha tudjuk mikor mit teszünk, és az helyes vagy helytelen-e?

Ha teszel valami jót, nem is gondolkodsz rajta, hogy ezt most miért is teszed, így látod megfelelőnek, már tudat alatt eldöntötted, hogy ez a mostani legjobb döntésed, és nem is vársz cserébe semmit. Sok-sok jó dolgot teszünk életünk során, amiért nem kérünk cserébe semmit, és ez így helyes. Gondolkodj el rajta, milyen is voltál régebben, és milyen vagy most? Mit találsz fontosnak, ami említésre méltó, amire büszke vagy, ami megdobogtatta egykor a szívedet? Gondolkodj el azon is, legutóbb mi volt az, amire szívesen emlékszel, amiben neked is részed volt, ami másoknak is feltűnt, és dicsérő szavakat kaptál? Azt hiszem, hogy nem véletlenül jönnek a dicsérő szavak. Értékelik a jellemedet, a hozzáállásodat, a természetedet, a tulajdonságaidat. Legyél ezért mindig olyan természetű, hogy ne csak másoknak tűnjön fel a sok jó tulajdonságod. Időnként te is tudd értékelni magad, főleg, ha olyasmit tettél, ami igazán büszkévé tehet. :)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivaciok-megerositesek.blog.hu/api/trackback/id/tr1117890153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása