Éljen az életmódváltás!

Légy optimista!

303.) - Szelektálj, mire van szükséged, a többit vesd el.

2022. október 02. 18:39 - RiaRia

yes-g40cda5dfa_640.png

Hogy elmondhassuk, - IGEN! - Yes! - Yeh! - Oké! - Minden rendben van!, igen, ahhoz sokszor sokat kell dolgoznunk. Mégpedig nagyon sokat. Ha rendet szeretnél magad körül, de nincs kedved a rendrakáshoz, bizony, kínkeservesnek fogod érezni a feladatot. Pedig milyen jó érzés, ha tiszta minden körülöttünk, ha rend van a polcainkon, szép takaros házban élünk! Ez mind szép és jó. De ehhez mi is kellünk, mert nélkülünk por fedné be a lakást, nem lenne aki takarítson, és sok minden felhalmozódna, mert nem selejtezünk, nem szelektáljuk a dolgainkat. Szép módszeresen pedig hozzá lehet látni, és az eredmény az önmagáért beszél.

Gondold át mire is van szükséged, hogy az életed zökkenőmentesen haladjon. Ennél többre már nincs szükséged, ennél több már csak akadály lenne a mindennapjaidban. Ezért kell szelektálni, kidobni a felesleges holminkat, mert ezer százalék, hogy holnap új dolgok veszik át az irányítást feletted. Megveszel egy új ruhát, de hát már a szekrényed dugig van, nem fér bele semmi. Nem tudunk ellenállni az újdonság varázsának. Ugyanez történik szinte mindennel, megveszünk dolgokat, mert megtetszik, megkívánjuk, azt szeretnénk, ha a miénk lenne, és ehhez, hogy megvegyük, csak az elhatározás szükséges, vagy még az sem. 

Bízd az ösztöneidre magad ilyenkor. Belül érzed, hogy mi az a sok, ami már nyomasztja a lelkedet, ami miatt már kényelmetlenül érzed magad. Ha sikerül tudatosítani ezt magadban, máris könnyebb dolgod van, és csak a kellő időt kell megtervezni ahhoz, hogy komfortosabban élhess. Nyugodtan vesd el, amire tényleg nincs szükséged. Ha túl sok minden halmozódik fel, mert gyűjtögető típus vagy, akkor rá kell eszmélned, mi módon tudsz a hozzáállásodon változtatni. Mindenki szereti a rendet, a tisztaságot, a szépet és a jót. Ennek a megteremtéséhez csak az első lépések a nehezek, ha belelendülsz, akkor már élvezni fogod a rendrakást, a selejtezést. Gyorsan nézz körül a szobádban, és ha találsz valamit, ami nem tetszik, tegyél róla, hogy megváltozzon a környezeted. Te formálod az életedet, mégpedig úgy, ahogy éppen kedved tartja. Legyél rendszerető, és meglátod, sokkal másabb élmények fognak így érni, mint az összevisszaságban. :)

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivaciok-megerositesek.blog.hu/api/trackback/id/tr4017945178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása