Éljen az életmódváltás!

Légy optimista!

310.) - Javítsd ki a hibáidat!

2023. november 07. 07:25 - RiaRia

little-girl-1867297_640.jpg

Huh, ezt a fenti mondatot lehet, nem is olyan egyszerű kivitelezni. Azt gondoljuk sokszor, ha hibát vétünk, hogy, - nem baj, majd legközelebb jobban vigyázok! -, de ez a legközelebb is pont úgy fog lezajlani, mint a mostani pillanat és egyszer csak azt vesszük észre, hogy számtalan hibát vétettünk már, és nincs rá időnk, hogy foglalkozzunk a helyreállításukkal. Amikor dolgozol és véletlenül elszúrsz valamit, az első dolgod, hogy azonnyomban kijavítod, mert különben összevisszaság lesz hamar körülötted és nem tudod jól zárni a napodat. De a magánéletedben, az élet igazi show-jában más a helyzet, itt lezserebben veszed a dolgokat, mert ugye valamikor valahol lazítani is kell és ezt hol máshol és máskor tennéd meg, mint a szabadidődben. 

Nézd csak a fenti képet! Édes kisgyermekeinkkel törődünk-e eleget? Adunk-e lehetőséget a számukra, hogy olyan sokat lehessenek velünk, amennyit csak akarnak? Van-e időnk velük foglalkozni? Játsszunk-e eleget velük, elvisszük-e őket oda, ahová annyira vágyik a szívük? Beszélgetünk-e velük minden adandó alkalommal eleget? - Bizony! Van úgy, hogy néha elmulasztunk valamit, ami pedig fontos lenne a számunkra is és a szeretteink számára is, meg a barátaink számára is. Törődünk-e a szüleinkkel eleget? Vigyázunk-e rájuk és elmegyünk-e hozzájuk egy jót beszélgetni? Veszünk-e nekik valami apróságot, amivel meglephetjük őket? - Már lehet, túl sok kérdést tettem fel, de bizony meg kell találni rájuk a megfelelő válaszokat, és ha úgy tűnik, hogy valamit valamikor elmulasztottunk, épp itt az ideje, hogy bepótoljuk.

Sosem tudhatjuk, mit hoz a következő pillanat. Az élet furcsa módon mindig kiszámíthatatlan egy kicsit és megfogja időnként a grabancunkat, és már csak azt vesszük észre, hogy jól benne vagyunk a zűrzavarban, ahonnan nem kis feladat néha kimásznunk. Ezért ne csak a munkahelyeden legyél pontos és igyekvő, hanem otthon is, ahol a család mindig számít rád, ha épp bajban van. Szakíts elegendő időt mindig arra, hogy komfortos életet teremts a magad és a szeretteid számára is. Senkit sem szabad elhanyagolni, főleg nem a legkisebbeket, a gyermekeinket és szerető szüleinkkel is ugyanúgy törődnünk kell. Ha nem tesszük meg, olyan súlyos hibákat vétünk, amiket egyáltalán nem tudunk később helyrehozni. És ezt egyből meg is érzi a szívünk és a lelkünk is. Javítsd ki ezért a hibáidat még akkor, amikor erre még van lehetőséged. 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivaciok-megerositesek.blog.hu/api/trackback/id/tr1318252947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása