Éljen az életmódváltás!

Légy optimista!

311.) - Legyél egyensúlyban, harmóniában.

2023. november 07. 09:34 - RiaRia

meditate-5375835_640.jpg

Mindig is csodáltam a buddhákat, ők tudnak valami olyat, amit én nem, de nagyon szeretnék tudni, mert ők igazán tudják mi az igazi harmónia és mi az igazi egyensúly. Sok történet kering a neten is az ő életvitelükről, rengeteg tanítás, tanmese is létezik, amiket jó elolvasni, csak többek leszünk tőlük, nem kevesebbek. Van egy történet a haragról, biztosan megtalálod a neten, ha beírod a keresőbbe, hogy Buddha története a haragról. Csak a végéről írom le a tanulságot, amit jó, ha megszívlelünk magunknak: - "vigyázz, hogy amit beszélsz vagy cselekszel, az jó legyen. Minden visszaszáll rád, a jó is és a harag is." - Csak azért írtam le, mert a harag az, ami általában megváltoztatja az egyéniségünket, mégpedig a rossz irányba, és ezt nem szabad hagyni. Amikor nincs benned harag és semmilyen rossz érzés, akkor vagy egyensúlyban és akkor tudsz harmóniában élni a környezeteddel.

Nem egyszerű néha úgy tennünk, hogy jól érezzük magunkat, mert az életünk néha zűrzavaros tud lenni, és ilyenkor lehet, hogy elveszítjük a fonalat és nem tudunk uralkodni önmagunkon sem. Mivel semmi sem lehetetlen, ezért mindig próbálkoznunk kell még ilyenkor is, hogy megteremtsük a magunk számára a kiegyensúlyozott életet. Tanulhatunk erről, elsajátíthatunk különböző technikákat, amik csakis a hasznukra lesznek. Senkire nem szeretnék ráerőltetni semmilyen vallást vagy hitet, de ahhoz hogy jó közérzetünk legyen, mindenképpen nekünk kell tennünk valamit. Mindenki a maga módján éri el azt, hogy jól és boldognak érezze magát. Ezért zárásként egy idézetet szeretnék még megosztani veled, amit szeretném, ha elolvasnál:

az idézet a citatum.hu oldalról való:

"Ne higgy vakon abban, amit mondanak. Ne azért hidd a szavaimat, mert más meggyőzött felőlük. Ne higgy mindent, amit másoktól látsz, hallsz vagy olvasol, legyen szó nagy tekintélyű személyről, vezetőről vagy vallásos szövegről. Ne csak az észszerűségre, sem pedig az elmélkedésre alapozz. Ne hagyd figyelmen kívül saját hatalmadat, és ne kövess vakon másokat. Ez az út csak illúziókhoz vezet téged. Találd meg te saját magad, ami az igaz, ami a valóság."

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivaciok-megerositesek.blog.hu/api/trackback/id/tr3318253059

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása