Éljen az életmódváltás!

Légy optimista!

27.) - Törődj az egészségeddel!

2016. szeptember 01. 15:28 - RiaRia

medications-257346_640.jpgAz egészségről lehet sokat is írni, de el lehet intézni egyetlen mondattal is, mondván, - mindenki tudja, hogy az egészség = érték! Mégsem figyelünk kellőképpen az egészségünkre. Olvastam, hogy volt olyan eset is, amikor megállapították már a diagnózist, a betegséget, és annak ellenére sem változtattak az életmódjukon az emberek. Pedig az életmódváltoztatással még visszafordítható lett volna a betegségük.

Én is sok gyógyszert szedek, de törekedj te is arra, minél jobb egészségben legyél. Több minden megvalósítható, ha fittebbek vagyunk. Törődj magaddal! Csak úgy tudsz másokon is segíteni, ha magadat jó egészségben tartod. Figyelj a vészjósló jelekre, és tedd meg a kellő óvintézkedéseket. Legfőbb kincsünk az egészségünk. Ha ez nincs meg, boldogok sem tudunk lenni. Ismerd meg a szervezeted működését, és segíts neki, minél jobban tudjon működni. Én sokáig éjszakai nagy falásokat tartottam, de amikor már a májam látta a kárát az egésznek, változtattam. A máj ugyanis éjjel a legaktívabb, és pihentetni kell a testünket, jó, ha esetleg elhagyjuk a vacsorát is időnként, ezzel is segítjük a májunk regenerálódását, működését.

Senki más nem tud úgy törődni veled, mint te magad. Figyelmeztetni lehet, de betartani az utasításokat csakis te tudod. Járjunk el szűrésekre, vagy állapotfelmérésekre, méressük meg olykor a vércukorszintünket, koleszterinszintünket, de ha vigyázunk arra, mit eszünk, és vigyázunk, hogy ne hízzunk el, máris sokat tettünk önmagunkért. Ha tehetjük, minőségi ételeket együnk, váltsunk életmódot ha kell, és kövessük nyomon hogyan is áll az egészségünk.

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivaciok-megerositesek.blog.hu/api/trackback/id/tr411668806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása