Éljen az életmódváltás!

Légy optimista!

34.) - Tartsd be a napirendedet.

2016. október 01. 01:22 - RiaRia

agenda-366244_640.jpg

Valamilyen oknál fogva nem szeretünk napirendet írni. Lehet, hogy túl macerás, sok időt vesz el, vagy épp nincs hozzá kedvünk. Pedig ha valami meg tudja hálálni magát, az egy jól összeállított terv egy napra, vagy akár egy hétre is. Tovább talán már nem is nagyon éri meg terveznünk, ha egyébként sem rajongunk betáblázni az időnket. De ez az - ahogy esik, úgy puffan! - megoldás nem kifizetődő, hiszen nem hagyatkozhatunk arra, hogy majd az idő úgyis megoldja a gondjainkat.

Látod, még csak nem is kell a tervezéshez sok minden. Épp egy határidőnapló és egy ceruza vagy toll bőven elég. No, és mi magunk is, amiről sikerül mindig lebeszélnünk magunkat. Nagyban megkönnyíti az életünket, ha leírjuk mik a céljaink, és azokat hogyan is szeretnénk kivitelezni. Elég, ha az agykontroll technikából az elmetérkép módszert használjuk, ez nagyon egyszerű, és nagyon lényegretörő. Aki egy kicsit is járatos az agykontrollban, nem fog neki nehézséget okozni elsajátítani ezt a technikát.

Ha már esetleg sikeresen eljutottál egy egynapos tervhez, itt az ideje meg is valósítani, amit elterveztél. Lehet, hogy ez a nehezebbik része a dolognak, pedig ugye még csak hozzá sem akartunk kezdeni tervezni. De ha már itt tartunk, adjuk meg a módját, és ha részletesen van kidolgozva a programunk, rá fogunk jönni, hogy nem volt elfecsérelt idő, amit a napirendünkre szántunk. Minden gördülékenyebben megy, lesz puffer időnk, ami annyit jelent, hogy túlbiztosítjuk magunkat, és több időt hagyunk egy-egy feladat elvégzésére. Ha sikerül hamarabb megoldanunk, időnk szabadul fel, ezek összeadódnak, és a végén elég sok plusz idővel fogunk rendelkezni.

Tervezzünk nagyvonalúan, jusson mindenkire időnk, de legfőképpen barátainkra és saját magunkra. :)

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivaciok-megerositesek.blog.hu/api/trackback/id/tr1811756289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása