Éljen az életmódváltás!

Légy optimista!

87.) - Alakíts ki jó szokásokat életedben.

2017. március 21. 23:41 - RiaRia

sunshine-853701_640.jpg

Szokásaink átformálhatják életünket, ezért jó ha törekszünk arra, hogy minél több hasznos és jó szokást alakítsunk ki magunknak. Minden egyes szokásunk, főleg ha azok jók és hasznosak, példát mutathatnak társainknak is, gyermekeink megtanulhatják, hogy könnyebb dolguk van, ha rendszeres módon élik az életüket. Sokkal könnyebb jó szokásokat kialakítanunk, mint a rossz beidegződéseinktől megszabadulnunk. Ha kitartóak vagyunk, egy idő után már rutinosan alakíthatjuk a napirendünket, hiszen automatikussá válnak olyan dolgok, amiket előtte még meg sem tudtunk tenni.

Én nagyon makacs természetű vagyok. A legnagyobb problémám mindig ebből adódott, és már régóta küzdök azért, hogy erről a rossz szokásomról le tudjak mondani, át tudjam alakítani. Nagyon nehéz a dolgom, mert kicsit örököltem is ezt a makacsságot, de még időben észbekaptam, és szeretnék rajta változtatni. Legjobb, ha nagy türelemmel kezdek neki az átváltozásnak, hiszen minden jóhoz idő kell. Minden rossz szokással így vagyunk általában. Sok-sok önfegyelmet, türelmet és jóindulatot igényel, hogy meg tudjunk változni. De törekedni kell a jóra, és meglesz az eredmény hamarosan.

Egy jó szokás lehet, hogy mosollyal az arcunkon kelünk fel reggel. Ez már beindítja a jókedvünket, és további jó napra számíthatunk még akkor is, mikor korán kellett felébrednünk. Örüljünk, ha süt a nap, vagy lágyan fúj a tavaszi szél. Alakítsuk úgy a napunkat, hogy minél ragyogóbb és vidámabb ritmusban kezdhessük a reggelt. Napközben is legyünk buzgók, és figyeljük magunkat, mikor hol hibázunk, és rögtön javítsunk is a hozzáállásunkon. Minél több jó viselkedésmintát sajátítsunk el, mutassuk meg magunknak és másoknak is, hogy nem is olyan nagy harci feladat, ha arról van szó, miképpen kell a szokásainkat átalakítani. Legyél türelmes és igyekvő minden tekintetben. :)

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivaciok-megerositesek.blog.hu/api/trackback/id/tr4812360139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása