Éljen az életmódváltás!

Légy optimista!

102.) - Időben térj nyugovóra.

2017. június 17. 15:19 - RiaRia

baby-2087299_640.jpg

Én éjjeli bagoly vagyok sokszor, minduntalan felébredek, és nem tudok visszaaludni. Egy jó alvás mindennel felér, ezt tapasztalatból mondhatom. Ezért este tíz, de legkésőbb este tizenegykor mindenképpen nyugovóra kell térnünk, hogy a szervezetünk tökéletesen tudjon működni másnap is. Főleg, ha alkalmazod az "ébredj egy órával korábban" technikát, akkor igencsak jót fog tenni ha korábban tudsz aludni menni. Nem jó fásultan ébredni reggel, és csak ezt érjük el, ha mindig túlfeszítjük a húrt, ezért ér annyi feszültség másnap, amit alig-alig tudunk majd kezelni. Szoktasd a családodat is a megfelelő rendre, de főleg a mindannapi kiadós alváshoz. Vannak, akik 6-7 óra alvással is beérik, és jól tudnak teljesíteni másnap. De hosszú távon mindenképp érdemes kialudnunk magunkat naponta.

A csecsemők az igazi alvóbajnokok. Ők tudják, hogy mikor van szükségük alvásra. Képesek játszás közben is elaludni, ha nagyon szükségét érzik. Kövessük a példájukat, és aludjunk mindig annyit, amennyit a szervezetünk megkíván. Egy kis szoktatás kérdése csak az egész. Ha megfelelő rutint alakítunk ki magunknak, már igényelni fogjuk este tíz óra tájban azt, hogy most itt van az alvás ideje. Ne erőltessük azt, ami nem megy. Hétvégén bulizhatunk egy kicsit, mert akkor nincs megkötve úgy a kezünk, mint a hét többi napján. De olyankor is figyeljünk arra, hogy kialudjuk magunkat, hiszen a bőrünk mindjárt jelez másnap karikás szemmel, nyúzott ábrázattal, hogy valami nem stimmel. Figyeljünk a jelzésekre, és okosan válasszuk meg az alvásidőnket.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivaciok-megerositesek.blog.hu/api/trackback/id/tr2612602001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása