Éljen az életmódváltás!

Légy optimista!

125.) - Mozogj eleget.

2017. október 14. 03:31 - RiaRia

ballet-111705_640.jpg

Bármilyen mozgásformát választasz, csak hasznodra válik. Bizony, sokat kell mozogni. Én ezt most tapasztalom meg, azt, hogy sokkal korábban kellett volna elkezdeni a rendszeres testmozgást. Mivel sosem késő elkezdeni bármit is, így van esélyem egy boldogabb életre. Mindig szerettem volna balettet tanulni, de gyermekkoromban inkább a torna jellemezte az akkori mozgásomat. Nem kellett volna abbahagyni, mostmár tudom, hogy csak akkor lesz a bőröm is rugalmas, az izmaim is akkor mozognak megfelelően, ha mindennap edzem valamit.

Ne hagyj ki egyetlen napot sem. Bármilyen kis aktivitás jó irányba mozdítja a napi ritmusodat, jobban bírod a stresszt, és nem fogsz úgy elhízni, mint például én. Nagy erőfeszítéseket teszek a fogyás érdekében, és ebben a mozgás, a sport az első számú kihívás számomra. Amennyire régebben szerettem mozogni, most olyan lusta lettem, nem akaródzik felállni kicsit sem, hogy megmozgassam a testemet. Pedig a lábaim már nem bírják a sok súlyt, és még mielőtt nagyobb baj nem történik, azelőtt kell bevezetnem az állandó edzést.

Kezdd kicsiben, gondolj nagyra! - ez a jelszó mára, és a többi napra is. Mindig a fokozatosság elvét kövesd. Egy tíz perces séta, ha mindennap megteszed, egy idő után a természeteddé válik, és kialakul egyfajta rutin, megszokás, és már igényelni fogod, hogy mindennap elmehess sétálni. De ha nincs kedved kimozdulni, akkor is meg kell találni a napi mozgásformát. Később meghálája magát, hogy fitten tartod a tested. Gondoskodj arról, hogy az idődbe beleférjen egy 20-30 perces átmozgató gimnasztika, vagy tollaslabda a családdal, barátokkal, de kertészkedhetsz, ha van kedved és lehetőséged, csak ne add fel a mozgást. Mindig egy kicsivel növeld a gyakoriságot és a mozgás intenzitását is. Olyan felszabadító öröm járja majd át a tested ha végeztél az edzéssel, hogy legközelebb is lesz kedved hozzákezdeni. Hajrá! Kezdd el a sportolást még ma! :)

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivaciok-megerositesek.blog.hu/api/trackback/id/tr312973860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása