Éljen az életmódváltás!

Légy optimista!

131.) - Egy életed van, vigyázz rá!

2017. december 04. 22:38 - RiaRia

self-care-2904778_640.jpg

Jókor írom a bejegyzést, mert ha olvasod néha a fogyiblogomat (http://fogyj-le-ha-tudsz.blog.hu),  ahol küzdök a kilóimmal, a mai írásomban részletezem, mennyire nem vigyázok magamra. És ez mindennapos nálam, sajnos. Épp ezért ragadom meg a lehetőséget, hogy figyelmeztesselek téged is, hogy csak egy életünk van, jó ha vigyázunk rá.

Nem éri meg az a sok édesnek hitt pillanat, hogy kockára tegyük életünket, veszélyeztessük az egészségünket, hiszen az édesnek hitt pillanatok mind tovaszállnak, elmúlnak, elfelejtődnek, de amit kaptunk cserébe érte, az mindig fájdalmas lesz, ha nem vigyázunk kellőképpen. És itt nemcsak a kilókkal vívott csatákra gondolok, hanem az egész életvitelünkre, amikor túlfeszítjük a húrt, és jön a stressz, jönnek az álmatlan éjszakák, esetleg viták a családban, de ha csak azt nézzük, hogy a közérzetünk mennyire megsínyli ha nem figyelünk magunkra, már az elegendő indok arra, hogy jobban magunkba nézzünk.

Nem mindegy, milyen sokáig élünk, és hogy milyen minőségben éljük le az életünket. Vannak, akik két végükön égetik a gyertyát, vannak, akik még akkor is dohányoznak esetleg, ha már vészjósló jelek vannak az egészségükre nézve. De a túlzott alkoholfogyasztást is ide kell sorolni. Tudjunk mértéket tartani! - persze ezt épp én írom, aki küzd a kilóival. De épp ezért írom, mert tudom, hogy nem vagyok egyedül a problémámmal.

Vigyázz magadra, mert helyetted nem tud senki rád vigyázni. Figyelmeztetni tud, de érdemlegeset csak te tudsz tenni a saját jövőd érdekében. Minden nap úgy kelj fel, hogy teszel valamit az egészséged, a jó közérzeted érdekében. Ha kell, te is figyelmeztess másokat, épp most olvastam, hogy 140 évig is élhetnénk, ha sikerülne megfékezni az öregedés hatásait. De ha eddig nem is élünk, van jó esélyünk egy boldog, kiegyensúlyozott életre, ha mi is komolyan gondoljuk.

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivaciok-megerositesek.blog.hu/api/trackback/id/tr3613430383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása