Éljen az életmódváltás!

Légy optimista!

137.) - Tarts szünetet időnként!

2018. január 13. 15:01 - RiaRia

books-1578589_640.jpg

Az időpont épp aktuális, hiszen hétvége van, és ilyenkor könnyebb rááldoznunk az időnket a pihenésre. Persze sokan vannak, akik ilyenkor tudnak csak jól kitakarítani, másik műszakot vállalni a mindennapi megélhetésért. Azt mindenképpen vedd figyelembe, hogy az erőd véges tud lenni, jó ha beosztod. Nem szabad túlhajtani magad, mert az mindig megbosszulja magát. Időnként szünetet kell tartanunk az életünkben, hogy mindig tudjuk hozni a formánkat. Persze ez csak jótanács, mindenki a saját életritmusa szerint szeret élni.

A diákoknak sem véletlenül iktatnak be iskolai szüneteket, sőt a vakációnak roppant nagy szerepe van. De a szabadnapok, a szabadságok is azért vannak "kitalálva", hogy ne vigyük túlzásba a munkát. Ha mindennek ellenére túlfeszítjük a húrt, könnyen a kórházban találjuk magunkat. Ezt pedig senki sem szeretné. Vigyázzunk az egészségünre, jól pihenjük ki magunkat mindennap, és napközben is tartsunk szüneteket, amikor is fel tudunk töltődni. Lehetnek túlkapások is, megmérgezzük a szervezetünket a sok felgyülemlett feszültséggel, és ha gyengébb az immunrendszerünk, hamar le is gyengülhetünk.

Nagyon sok jó ötlet van arra, hogyan is töltsünk jól 5-10, vagy éppen 20 percet nyugalomban, stresszmentesen. Ez a lényeg, hogy oldjuk a feszültséget, lépjünk ki a rossz cipőnkből néha, és váltsunk stílust. Hétköznap, munka közben is azt ajánlják, hogy álljunk fel tornázni, sétálni 5 percre, mert ez nagyon jó hatású. Még amikor autót vezetünk, akkor is jól jön, ha időnként megállunk, és megtornáztatjuk a tagjainkat, de ha csak pihenünk, meditálunk egy-két percet, már az is kellemes érzés.

Szóval pihenésre fel! :))) Legyen mindig az eszedben, hogy nem jó ugyanazt a tevékenységet csinálni hosszú távon, ki kell kapcsolni, és szünetet kell tartanunk.

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivaciok-megerositesek.blog.hu/api/trackback/id/tr513571635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása