Éljen az életmódváltás!

Légy optimista!

149.) - Ne foglalkozz hiábavaló dolgokkal.

2018. február 24. 03:36 - RiaRia

smiley-2979107_640.jpg

Minden, ami hasznos, a segítségedre van. De ami haszontalan, hiábavaló dolog, azzal nem érdemes törődnöd cseppet sem. Ha otthon épp unatkozol, semmi jóra nem vezet. Elmegy az időd, amit jobban is ki tudtál volna használni. Hiábavalóság, ha épp nagyon zuhog az eső, de te pont most szeretnél menni egyet futni. Mindig mindent a maga idejében. Elmegy a kedved is, ha zsörtölődsz éppen, veszekedni próbálsz, pedig senki sem szolgált rá a perlekedésre. Ha haragszol, minden arcizmod megváltozik, és a mosolygós énedből egy csúnya visszataszító ábrázat lesz. Ezért is hiábavalóság minden rossz gondolat, tett és érzés.

Hiábavalóság a nappalt felcserélni az éjszakával. Nyugodtan és kipihenten csak akkor ébredsz fel, ha kellőképpen kialudtad magad, időben tértél nyugovóra, és nem játszottál éjjeli baglyot. Rendkívüli esetben előfordulhat, hogy időt kell rabolnunk az éjszakánkból is, de ez ne legyen mindennapos. Nézd a képet! Válaszd a mosolygósabb arcodat minden napra, láthatod, hogy könnyen kitűnik a többi zord külsejű arc közül. Figyeld magad mindig, nehogy a hiábavalóság csapdájába essél, ha negatív gondolatod támad, cseréld fel gyorsan egy vidám és megnyugtató mondatra.

Hiábavaló küzdeni, harcolni az időnk ellen. Van úgy, hogy az idő nekünk dolgozik, úgy érezzük. De van amikor csak nehézséget okoz, és gondban vagyunk hogyan is jöjjünk ki a nap 24 órájából. Nem kell harcolnunk az idő ellen. A barátunkká kell fogadni, és jó viszonyt kell ápolni vele. Csak ekkor mondhatjuk el, hogy minden percünket ki tudjuk használni, akkor és ott, amikor és ahol épp kell. Sok felesleges dolgot teszünk, pedig nem éri meg. Csak idegesek leszünk, mérgelődünk, veszekedésekbe bonyolódunk. Senkinek sincs ez hasznára, inkább foglalkozzunk hasznos, nem pedig haszontalan dolgokkal.

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivaciok-megerositesek.blog.hu/api/trackback/id/tr3213693580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása