Éljen az életmódváltás!

Légy optimista!

156.) - Könnyű leszokni arról, ami árt nekünk.

2018. március 06. 01:42 - RiaRia

thefifthwatches-1663295_640.jpg

Elég csak arra gondolnod, hogy az ártalmas dolgok nincsenek a hasznodra (hiszen több bajt hoznak magukkal, mint okosságot), és máris értelmesebben tervezed meg az életedet. A szokásaink rabjai vagyunk néha, ezért nem tudunk kiteljesedni. Van, mikor olyan nagy erőfeszítést követel egy-egy szokás megváltoztatása, hogy inkább lemondunk róla. Persze nem ez a jó hozzáállás. Mégis ha arról van szó, hogy egy kártékony dolgot kiiktassunk a napunkból, könnyebben megy a feladat, ha arra gondolunk, hogy mennyi bosszúságot is okoz nekünk.

Elég, ha az egészségünkre gondolunk. Milyen sokat is ér nekünk, ha tudjuk, hogy minden rendben a házunk táján, megteszünk minden tőlünk telhetőt, hogy jól érezzük magunkat minden reggel, mikor kipattanunk az ágyból. Elég, ha a lelkünk boldogságára gondolunk, tudjuk, hogy a nyugalmunk nélkül bizony mindig is frusztráltak lennénk a napunk során. Elég, ha a családunkra gondolunk, és tudjuk, hogy bármit megteszünk azért, hogy egy bensőséges kapcsolatban legyünk egymással, hiszen szeretetben élni a legkönnyebb és a legegyszerűbb, a legmegnyugtatóbb dolog a világon.

Gondolj mindig arra, hogy könnyebb egy rossz szokástól megszabadulni (például a dohányzás), minthogy feláldozzunk valami biztonságosat az életünkből. A kártékony dolgok csak visszahúznak minket (stressz, veszekedés, szenvedélybetegségek, túl sok evés), jobb ha minél előbb búcsút intünk nekik, jobb ha minél hamarabb olyan tevékenységek után nézünk, amik örömöt és boldogságot hoznak el nekünk. Könnyebb talán egy rossz szokástól megszabaduni, mint egy építő jó szokást a magunkévá tenni. Kitartónak kell lennünk, küzdenünk kell egy kicsit néha, de a helyzet nem lehetetlen. Jó pár nap szükséges mire kialakítunk egy-egy jó szokást, de megéri a fáradságot, és inkább ezzel foglalkozzunk, minthogy visszaessünk saját boldogtalanságunkba. Ami árt nekünk, annak nincs helye az életünkben, egyszerűen meg kell tőle szabadulnunk. Minél előbb tesszük ezt meg, annál örömtelibb életet élhetünk napról napra. :)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivaciok-megerositesek.blog.hu/api/trackback/id/tr3113718482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása