Éljen az életmódváltás!

Légy optimista!

167.) - Ne lustálkodj!

2018. április 15. 14:47 - RiaRia

feet-932346_640.jpg

Néha a lustálkodás, a pihenés - fél egészség! De ennek is megvan a helye és az ideje. A túlzásba vitt semmittevés unalomhoz vezethet, az agyunkat üresnek érezhetjük, nincsenek gondolataink, nem tudunk mit kezdeni önmagunkkal és mások terhére is lehetünk. A mai rohanó világban inkább az a helyzet, hogy alig jut időnk lustálkodni, mégis van, hogy mást teszünk vagy éppen semmit akkor, amikor dologidő van.

Legyünk éberek, figyeljük meg, mikor hajlunk arra, hogy az unatkozásig fajul a helyzetünk, és nincs is már kedvünk semmit sem csinálni. Leginkább egyedül tudunk unatkozni, társaságban már nem jellemző annyira, de még talán ez is előfordul időnként. Ha azt szeretnéd, hogy egy tartalmas életet élhess, neked kell irányítanod az idődet. Oszd be jól, hogy az igazi pihentető lustálkodásra is jusson néha, amikor is a megérdemelt munka jutalma lehet a nagy semmittevés.

Nemigazán akarom megszabni, hogyan is élj, csak egy kis ösztönző bejegyzés ez a mai, amit nem a legjobbkor időzítettem, hiszen vasárnap van, és ilyenkor tényleg igazán a pihenésé a főszerep. De különbség van a pihenés és a lustálkodás között is. Aki sokat lustálkodik, megszokja ezt a ritmust az életében, és akkor is hajlamos lesz erre, amikor más teendői várják. Pihenni meg akkor szoktunk, mikor elvégeztük a feladatainkat, és jólesik egy kicsit ledőlni a kanapéra, és szunyókálunk talán egy kicsit. Válaszd külön ezt a két szót, és ügyelj mindig arra, hogy megfelelően alkalmazd az életedben.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivaciok-megerositesek.blog.hu/api/trackback/id/tr9413836326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása