Éljen az életmódváltás!

Légy optimista!

177.) - Légy kedves mindenben.

2018. október 13. 00:33 - RiaRia

daisy-712892_640.jpg

Ha mész az utcán figyeld meg néha az embereket, milyen a kisugárzásuk, mosolyognak-e vagy éppen morcos az arcuk. Bizony, már az arcunk is elárulja ha valami baj van legbelül a szívünk mélyén. Ezért különös gondot kell fordítanunk arra, hogy ápoljuk a lelkünket is. Ennek a legegyszerűbb módja, ha egyensúlyt teremtünk önmagunk körül. Ha a szíved teli van szeretettel, kedvességgel, jósággal, mások felé is ezt sugárzod, egyszerűen átadod azt a remek érzést, ami téged is eltölt. Vagyis a jelszó csakis az lehet: légy kedves mindenben.

A munkádat sem tudod úgy elvégezni, hogy belül harcot vívsz magadban, a közérzeted is leromlik, nem beszélve a másokhoz fűződő viszonyodról. Minden nap törekedj arra, hogy béke és elégedettség legyen a szívedben, ne haragudj semmiért, mert az csak időpocsékolás. Inkább fejleszd a kedvességet önmagadban, ami azért valljuk be, nem mindig egyszerű feladat, hiszen nem mindig rózsás a hangulatunk, és ilyenkor nehéz meglátni azt a sok szépet és jót, ami körülvesz minket nap mint nap. De ha sikerül olyan állapotba kerülnöd, hogy nem csak a rosszat látod meg a napi történésekben, hanem főleg a jó dolgokra összpontosítasz, akkor a kedved is egyszeriben jobb lesz. És ha a kedved jó, könnyebben létesítesz kapcsolatokat, jobban megy a munkád, és szeretetet sugárzol önmagadból, mindent jobb színben látsz meg, egyszerűen ezernyi haszna van, ha kedvesek tudunk lenni másokhoz. És nemcsak mások megítélése könnyebb, önmagaddal is békében tudsz lenni, lelkesebb, ötletesebb és izgalmasabb élet vár rád.

Van, akinek már a hangja is olyan kedvességet sugároz, hogy öröm a társaságában lenni és hallgatni ahogyan beszél. A beszédstílusunk is nagyrészt úgy alakul, ahogyan érzünk. Csak olyan hangsúllyal tudunk beszélgetni másokkal, amilyen érzések kavarognak épp bennünk. Ha folyton mérgelődünk (ami szintén időpocsékolás), akkor ráncos lesz egy idő után az arcunk, és már nincs meg bennünk az az összhang, ami olyankor szokott lenni, amikor vidámak vagyunk, önfeledten tudunk játszani, őszintén belefeledkezünk például egy beszélgetésbe, vagy épp az aznapi munkánkba. Légy ezért mindig kedves önmagadhoz is, másokhoz is, mert csak így tud szép lenni az életed. Légy kedves ha szólsz valakihez, légy kedves ha épp hallgatnod illik, légy kedves már a gondolataidban is, vagyis légy kedves mindenben. Meglátod az életed is olyanná fog válni, ahogy azt te kedvesen alakítod. :)

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivaciok-megerositesek.blog.hu/api/trackback/id/tr6314298553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása