Éljen az életmódváltás!

Légy optimista!

183.) - Használd ki a napodat.

2019. január 13. 09:38 - RiaRia

person-1207641_640.jpg

Vasárnap van, kint szépen hull a hó, jó időzítés a természettől, hogy egy kicsit felszabadultabban töltsük ezt a napunkat. Lehet egy jót hógolyózni, hócsatázni, hóembert építeni a gyerkőcökkel, de ha csak elindulunk egy jó kis sétára, az is jól fog esni. Nálunk épp annyira esik a hó, hogy nem akadályoz meg semmiben, mindent lehet csinálni, ami nem tilos.

Arra biztatlak, hogy mozdulj ki otthonról, tegyél egy jó kis egészségügyi sétát, most ne robotolj, ne csinálj második műszakot a takarításból, ha megfőzted már a vasárnapi ebédet, épp ideje kimozdulnod egy kicsit még délig. De ha délután jársz egyet, az sem baj. Ilyenkor végre olyan szép a táj, hogy annyi, de annyi gyönyörködni való van benne, hogy alig győzzük kapkodni a fejünket.

Ha mégis úgy döntesz, hogy otthon maradsz, akkor is van számtalan lehetőséged, hogy kikapcsolódj. Most ne bújd az internetet, arra annyi lehetőséged van még. Csinálj olyasmit, ami tényleg felszabadít, eltereli a gondolatodat minden másról, feledkezz bele valamibe, amit élvezel és örömödet leled benne. Most ne tanulj, arra eddig volt időd, most ezt a vasárnapodat úgy használd ki, hogy feltöltődj, hiszen holnap már vár a munka vagy a suli.

Ha viszont eljő majd a holnap és vele a többi nap is, akkor is tegyél úgy, hogy jól osztod be az idődet és jusson akkor is olyan dolgokra, amikor egyszerűen nem gondolsz semmire, nem csinálsz semmit, csak úgy élvezed az életet. Hagyd, hogy kicsit sodorjon a szél, hagyd, hogy most más csinálja meg azt, amit egyébként neked kellene, ne félj, nem lesz ebből semmi problémád. Engedd át a gyeplőt most másnak, és úgy használd ki minden napodat, hogy a végén boldog legyél, érezd, hogy minden érted van, minden neked teremtődött, minden épp úgy jó ahogy van. Élvezd az életedet, kapcsolj ki, hogy később nehezebb feladatokat is meg tudj oldani. Legyen minden napodban egy cseppnyi meglepetés is, amikor is te okozol valamilyen kellemes meglepetést a családodnak, vagy a barátaidnak, a kedvesednek. Használd ki a napodat ha eddig még nem tetted meg, már nemsokára tíz óra van, és az idő téged vár, hogy együtt teremtsetek valami maradandót, vagy épp ne csináljatok semmit, ha ahhoz van kedvetek. Legyél ötletes, és ne sajnáld az időt arra, hogy esetleg megtervezd a mai napodat is, de csak olyan program szerepeljen benne, ami felvidít és örömöt okoz. :)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivaciok-megerositesek.blog.hu/api/trackback/id/tr1314559278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása