Éljen az életmódváltás!

Légy optimista!

185.) - Jutalmazd önmagad!

2019. január 23. 11:25 - RiaRia

macaron-2462247_640.jpg

A jutalmazásnak mindig megvolt a maga öröme, haszna és sokkal jobb kedvünk is lesz ha alkalmazzuk a módszert. Ha elértél valamilyen célt vagy ha eredményes volt a napod, nyugodtan jutalmazd meg önmagad valamivel. Ha fogyózol, nem biztos, hogy jó, ha ez étel vagy valamilyen nassolni való. Olyan valamit találj ki jutalomnak, ami kis értékű, nem kerül pénzbe vagy épp lehet ez egy másik tevékenység, hobbi, amit szeretsz csinálni. Ami felvidít, szórakoztat, kikapcsol, más irányba tereli a gondolataidat például.

Sokszor jól jön a jutalom a számunkra, nyugodtan dicsérd meg magad, kell egy kis gondolati "vállon veregetés", egy kis kézfogás önmagaddal, de nyugodtan bevethetsz olyan trükköket, amikkel másnak is örömöt okozol. Nem mindig egyszerű az életünk. Nagyon lefoglalnak a mindennapos teendők, a határidők, a feladataink, ezért sokszor kell megküzdenünk a napunk folyamán. Ha írod a napirendedet, akkor most könnyebb dolgod van, mert amikor véget ér egy feladatod, kipipálod és amikor kipipáltad, jöhet a jutalom. Ez lehet egy jó kis ruha megvásárlása, vagy jegyet veszel egy jó filmre a moziba, de ha ahhoz van kedved, lehet a megérdemelt pihenés meghosszabbítása is.

Lehet, hogy jutalmazásban jók vagyunk, és inkább többször tesszük meg ezt, mint kellene, de én azt mondom, hogy ez biztosan nem lesz károdra. Eléggé túlhajszoljuk magunkat, azt csináljuk, amit meg kell tennünk, és még túlmunkát is elég sokszor bevállalunk különféle okokból. Ezért én mindenképpen arra hajlok, hogy csak hasznodra válik, ha értelmes jutalommal kedveskedsz magadnak. Olvass el egy jó könyvet, menj el egy kozmetikai kezelésre, vagy csinálj olyat, amivel még hasznot is hozol. Például köthetsz valamilyen ajándékot egy kedves ismerősnek, fejthetsz keresztrejtvényt, olyat, ami keményebb dió, amihez egy kicsit meg kell dolgoztatnod a szürkeállományodat, de a hangsúly azon van, hogy élvezd a jutalmat, és ne áldozz rá túl sok pénzt vagy időt. A lényege épp abban áll, hogy két fontos feladat között leld meg azt a varázst, ami kicsit felszabadít a mindennapok rohanó tempója alól.

Legyél szorgalmas, mint a hangya, csináld a dolgod, de ne felejtsd el megjutalmazni magad minden egyes nap, amikor úgy érzed, hogy igazán nagyon megérdemled. :)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivaciok-megerositesek.blog.hu/api/trackback/id/tr314583776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása