Éljen az életmódváltás!

Légy optimista!

187.) - Csak óvatosan a nagy fogadalmakkal!

2019. március 16. 00:25 - RiaRia

person-731142_640.jpg

Magamról tudom, milyen szeleburdi tudok lenni, mikor elhatározok valamit és már a megvalósításon lenne a sor. Sokszor visszacsinálnám a megtett fogadalmamat, mert látom az elején, hogy csak a nagy lelkesedésemben sikerült megint egy újabb célt kitűzni magamnak. 

Ha te is hasonló cipőben jársz néha, legyél nagyon óvatos, ha újabb fogadalmat készülsz végrehajtani. Ugye nagy a lelkesedés az elején, később jönnek majd a kifogások és a végén abbahagyjuk a célunk teljesítését. És az a nagy baj, hogy még meg is tudjuk magyarázni magunknak, miért kellett, hogy így vagy úgy döntsünk. Vannak időszakok, amikor annyira elfog minket a divathóbort vagy épp nagyon szeretnénk valamit elérni az életünkben, hogy sok-sok fogadalmat teszünk magunknak. Érzünk magunkban annyi erőt, hogy végig is tudjuk csinálni. De nagyon sokszor ott van az a fránya "de" szócska. Egyes céljaink vannak úgy, hogy még a másnapot sem érik meg, felváltjuk őket más, újabb, lényegesebb dolgokkal. Eleinte úgy is érezzük, hogy meg tudjuk váltani a világot, "de", jönnek a halogatások később, és nincs semmilyen lelkiismeret furdalásunk, ha valami közbejön, és elmaradnak a nagy tettek. 

Voltál már úgy, hogy annyira szerettél volna megvalósítani egy célt, hogy bármit odaadtál volna azért, hogy meg is valósuljon azonnyomban ez a célod? Ugye, hogy találtál az álmaid között ilyet? Nagy igyekezetedben minden fontos dolgot arrébb toltál, lemondtál valamiről, hogy ez az egy vágyad teljesülhessen. Azután lehet, hogy a körülmények másképp alakították a sorsod és valamilyen oknál fogva feledésbe merült, hogy egyszer mit is kívántál magadnak. Végül lehet, hogy bele is nyugodtál a végeredménybe és feladtad a harcot, nem küzdöttél tovább. Ezért írom neked most, hogy csak óvatosan a nagy ígéretekkel, a nagy fogadalmakkal, mert ha nincs meg benned a kellő erő és kitartás ahhoz, hogy végigvidd az elhatározásodat, végül úgy érezheted majd, hogy te vagy a gyenge és nincs elég akaraterőd semmihez. 

Ha valamit a fejedbe veszel, készülj föl rá lélekben is és legyen meg benned a kellő vágy, a kellő elvárás is ahhoz, hogy megvalósítsd az álmodat. Néha többre jutunk, ha csak egyetlenegy célunkkal foglalkozunk. Ehhez is bőven van mit tennünk, meg kell tervezni, hogyan is jutunk majd el a célig azért, hogy boldog mosollyal nevethessünk, hogy IGEN!, sikerült a tervünk, megvalósult a legféltettebb vágyunk. Légy ezért kíméletes önmagaddal szemben és csak reális célokat fogalmazz meg magadnak. 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivaciok-megerositesek.blog.hu/api/trackback/id/tr2214691778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása