Éljen az életmódváltás!

Légy optimista!

204.) - Előzd meg a bajt!

2019. augusztus 09. 05:30 - RiaRia

pop-art-2185496_640.png

Nincs is annál rosszabb, mikor már ott tartunk, hogy kénytelenek vagyunk orvosolni nehéz helyzetünket, amikor már csak azt állapíthatjuk meg, hogy bizony bajba kerültünk. Ezért mindenképpen hasznos, ha megelőzzük a bajt, előre tudunk gondolkodni, és megtesszük a szükséges óvintézkedéseket. Viszont minden igyekezetünk ellenére kerülhetünk olyan problémás ügyek kellős közepébe, hogy azt sem tudjuk hogyan is másszunk ki belőlük.

Az okos ember tud számolni a következményekkel és úgy is cselekszik, hogy még idejében kapcsol, még idejében cselekszik, addig, amíg a gondok nem nőnek a feje fölé. De hogyan is legyünk olyan előrelátóak, hogy minden bajtól, veszedelemtől meg tudnánk óvni magunkat? Mindenképpen a gondos előregondolkodás az, ami segíthet. Ha problémád van, az azt jelenti, hogy nem gondolkodtál idejében, és ezért most vagy kénytelen szembesülni a gondjaiddal. De ha előre gondolkozol, és még csírájában elfojtod azokat a nehéznek tűnő érzelmeidet, amik nem engedik, hogy józanul ítélj meg dolgokat, akkor van esélyed, hogy megelőzd a bajok forrását.

Én sokszor kerültem életem során csávába, épp amiatt, hogy szeleburdi módon hirtelen döntöttem, és ennek aztán meg is ittam a levét. Készülj föl még időben arra, hogy lesznek nehézségek az utad során. Ha előrelátó tudsz lenni, akkor sok bajtól óvod meg magad, és sokkal könnyebben veszed majd az akadályokat. Mindig vannak kiszámíthatatlan dolgok az életünkben, amik hirtelen jönnek és azonnal kell tudni reagálni rájuk, azonnal kell tudni helyes döntést hozni. Ha minden egyes napod végén vagy akár már korán reggel végigveszed, hogy mi is történt, vagy mi is fog történni ma veled, akkor gyorsabban meg tudod állapítani, lesznek-e vagy voltak-e olyan helyzetek, amikkel alig tudsz megbirkózni. Ha vannak ilyen helyzetek, azokkal többet kell foglalkoznod egy kicsit, több időt kell szánni a megoldásukra, hogy minden zökkenőmentesen menjen a napod során. Ha józanul meg tudod ítélni, hogy mi okozza a bajt, megelőzöd az esetleges konfliktusokat is. Legyél ezért mindig naprakész, legyél mindig olyan magabiztos és határozott, hogy kétség se merüljön fel, hogy helyes-e az, amit épp teszel. Ha meg tudod előzni a bajokat, sokkal több időd marad minden másra, olyan dolgokra, amik megörvendeztetik a szíved és a lelked. :)

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivaciok-megerositesek.blog.hu/api/trackback/id/tr4815001876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása