Éljen az életmódváltás!

Légy optimista!

205.) - Senki sem tökéletes.

2019. augusztus 14. 02:55 - RiaRia

perfect-996971_640.jpg

"Senki sem tökéletes, még én sem." - szól a humoros mondat néha a szánkból. És, való igaz, hogy gyakran vétünk hibákat, de nem kellene ezt annyira a szívünkre venni. Mert ugye vannak olyan napjaink, amikre szívesen mondjuk, hogy - ez egy tökéletes nap volt! :) És ez a helyes hozzáállás. Hozzuk ki a legjobbat minden pillanatból, mert nem baj, ha itt vagy ott akad némi hiba, a lényeg, hogy mi igyekszünk és a tökéletlenségünk ellenére olyan csuda dolgokra vagyunk képesek, hogy bárki megirigyelheti a közelünkben.

Nem ébredünk minden nap kirobbanó formában. De semmi vész, a további perceinket mi alakítjuk, mégpedig úgy, ahogy azt mi szeretnénk. Lehet, hogy vannak dolgok, amiket nem tudunk kikerülni, de végül is mi vagyunk a döntőbírók, akik megítélik, hogy hogyan folytatódjon a napunk. Dönthetünk úgy, hogy sodródunk az árral, de dönthetünk úgy is, hogy a saját kezünkbe vesszük az életünk irányítását. Ha az utóbbit választjuk, sokkal nagyobb az esélyünk, hogy tökéletes napot varázsolhatunk magunknak annyiszor, ahányszor csak szeretnénk. Úgyhogy elkeseredésre semmi okunk, mi vagyunk a főszereplők az életünkben.

Még ha nem is vagyunk olyan tökéletesek, mint sokszor szeretnénk lenni, általában meg vagyunk elégedve a sorsunkkal, azzal, ahogy élünk. Aki még sincs megelégedve, az magára vessen és próbáljon minél hamarabb ritmust váltani. Mert azzal, hogy törekedünk a tökéletességre, egy olyan irányt adunk az életünknek, amit szívesen vállalunk, szívesen viselünk és szívesen is teszünk érte meg mindent. A lényeg egy mondatban összefoglalható, - legyél mindig olyan aktív és igyekvő, hogy sohase unatkozzál egyetlen percedben sem. - Ha ezt meg tudod valósítani, már nem fog érdekelni, hogy ki mennyire tökéletes vagy sem.

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivaciok-megerositesek.blog.hu/api/trackback/id/tr2715008450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása