Éljen az életmódváltás!

Légy optimista!

221.) - Győzd le az éhséget!

2020. május 11. 05:17 - RiaRia

woman-2346309_640.jpg

Éhesnek lenni nem jó dolog. Épp ezért kell kitalálni trükköket, hogy valamivel eltereljük a gondolatainkat a kínzó éhségről. Mindenki szeret enni. Ez tart minket jó energiaszinten, innen nyerjük a vitalitásunkat, a jókedvünket, és a jó kondíciónkat is, hiszen az ételben benne vannak azok a vitaminok és ásványi anyagok, amire épp szükségünk van. Hogy sose legyünk éhesek, ésszel kell táplálkozni, mindig csak annyit együnk, amennyivel épp jóllakunk. Ne együnk ennél többet, mert ezért vagyunk aztán egyre éhesebbek.

Ha viszont olyan helyzetben vagyunk, hogy nincs alkalmunk enni, mert ügyes-bajos dolgainkat intézzük éppen, akkor trükköket kell kitalálni a korgó gyomor ellen. Hogyan tudjuk fékezni az étvágyunkat? - ilyenkor jön jól, ha el tudjuk terelni a gondolatainkat más irányba. De ha ez nem válik be, akkor próbáljunk ki légzéstechnikákat, amiket ha gyakorolunk, nyugodtabbak leszünk, a feszültség távozik tőlünk, nem leszünk stresszesek, mert a stressztől is lehetünk ám éhesek. És jó nagyokat szoktunk ilyen esetekben lakmározni. :)

Ha előttünk van egy csomó étel és mi éppen fogyókúrázunk, ez elég nagy kihívás a számunkra. Gyakoroljunk önmérsékletet. Ez amúgy is jól jön, ha elszaladt velünk a ló valamiért. Tanuljunk meg mértéket tartani. Csak kis adagokat együnk és lassan együnk, időt hagyva, hogy az étel eljusson oda, ahová épp tart, a gyomrunkba, amit ha kitölt, jóérzéssel fogadjuk. Ilyenkor már nem vagyunk éhesek, mert tudjuk, hogy legközelebb is ételhez tudunk jutni, és nem maradunk éhesek. Ha lefoglaljuk magunkat valamivel, amit szeretünk csinálni, ez is eltereli a gondolatunkat az evészetről. De miért is olyan fontos legyőzni az éhséget? Azért, hogy egészségesek maradjunk, ne hízzunk el, jó legyen a közérzetünk és minden napunkat frissen és örömmel indíthassuk. Erre törekedj! Azt mondják, ha tele a pocakunk, nincs semmi, ami a jókedvünket elronthatná. De vigyázz! Csak annyit egyél, amennyivel épp jóllaksz, különben elkezdesz hízni, és akkor más más eszközökre lesz szükséged. Élj egy vidám és boldog életet, most! :)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivaciok-megerositesek.blog.hu/api/trackback/id/tr9815679416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása