Éljen az életmódváltás!

Légy optimista!

255.) - Hibázni emberi dolog.

2021. április 29. 19:06 - RiaRia

bridge-19513_640.jpg

Életünkben számtalan hibát vétünk, hiszen nem vagyunk tökéletesek. Nem lehet az utunk szépen kikövezve, mindig akad olyan helyzet, amire nem tudjuk hirtelen a választ. Viszont ezért nem szabad kétségbeesnünk, mert a legvégén azért általában mindig jól alakulnak a dolgaink. Hibázni emberi dolog. Csak az nem vét hibákat, aki nem csinál semmit, aki visszahúzódik, akinek nem számít a saját fejlődése.

Minden mindennel összefügg, ahogy a jó bölcseletben is halljuk, olvassuk. Amikor döntünk valami felől, egyben kinyilvánítjuk a véleményünket is, hogyan gondoljuk mi az esetet. Van, hogy gondolkodóba esünk, van, amikor egyből tudunk dönteni, van, hogy csak később találjuk meg a helyes választ. Mindegyik helyzet, amibe kerülünk, megérdemli, hogy foglalkozzunk vele. Nem mindegy hogyan döntünk végül, a döntésünk sok mindent befolyásolhat. Amikor kiadjuk a kezünk közül az irányítást, akkor gyakorlatilag visszavonulunk, és átadjuk másoknak a vezető szerepet. Ezzel lemondtunk valamiről, ami pedig minket illetett volna meg.

Ha reggel felébredsz, és kinyitod a szemed, számtalan döntést kell meghoznod, ettől függ, hogy milyen is lesz majd a napod. Ha tegnap elhatároztad, hogy ma futni fogsz reggel, és mégis úgy döntesz, hogy kihagyod ezt a lehetőséget, akkor másképp alakul az életed, mint tegnap szeretted volna. Megváltoznak később a körülmények is, ha sokáig döntésképtelen vagy. De nem szabad ezért haragudnod magadra, mert nem mindig tudjuk a legtökéletesebb megoldást előhozni a tarsolyunkból. Inkább tanuljunk a hibákból, és használjuk fel a tapasztalatokat a későbbi döntésünkhöz. Ami nem megy először, az megy majd másodjára, legyünk türelmesek önmagunkhoz. Hibát ezután is fogunk véteni, de ettől nem kell megijedni.

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivaciok-megerositesek.blog.hu/api/trackback/id/tr7216517550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása