Éljen az életmódváltás!

Légy optimista!

274.) - Ha haragszol, könnyen magadra maradhatsz.

2021. október 09. 21:46 - RiaRia

blossom-gc37971a6e_640.jpg

Sose haragudj, inkább mosolyogj! :) Senki emberfiához nem illik a haragos tekintet, a haragos gondolkodás. Ha mégis próbálkozol ilyesmivel, az fog történni, mit a cím is sugall, könnyen magadra maradhatsz a haragoddal együtt. És ez nem tréfa! Már én is beleestem hasonló helyzetbe, úgyhogy tapasztalatból is mondom. De semmi jó sem származik abból, ha valaki dühös, haragos, csak a jókedve megy el vándorútra. Amikor kicsit dühbe gurulunk, nem is gondoljuk ezt komolyan, az érzelmeink játszadoznak velünk ilyenkor, és mi meg hagyjuk, hogy így legyen. Ha kicsit is figyelnénk magunkra ebben a helyzetben, ha látnánk magunkat egy külső tükörben, egyből meggondolnánk magunkat, hiszen látnánk milyen morcos arcot vágunk, ezernyi apró ránc keletkezik rögtön az arcunkon, ami valljuk be, hogy nem illik hozzánk. Amikor régesrégen én könnyen megharagudtam, nem gondoltam egyáltalán a következményekre. Még talán kicsit jól is esett dühöngeni. Csakhogy semmi sincs következmények nélkül, és nem kellett sok idő beláthattam, hogy a nagy dühbejövetelemnek csak én iszom meg a levét. Kétszer annyi időbe tellett újra mosolyognom, mintha nem haragoskodtam volna. Ez nem szép ár azért, mert kedvem szottyant mérgelődni.

Senki sem szereti, ha nincs jó kedve. Ennek ellenére engedünk a kisördögnek, és van, mikor szítjuk magunkban a tüzet, és mégis hajlunk arra, hogy méregbe guruljunk. Ilyenkor negatív gondolatok tömkelege zúdul a fejünkbe, és ember legyen a talpán, aki ezeket a hirtelen jött haragos gondolatokat meg tudja fékezni. Nem vagyunk ilyenkor könnyű helyzetben. Talán ha időközben rájövünk, hogy saját magunk ellen cselekszünk, akkor belátnánk, hogy jobb lenne stílust váltani. Nagyon könnyen magára hagyják azt az embert, aki mindig csak mérgelődik magában. Gondolkodjunk józanul, s lássuk be, sokkal egyszerűbb és kényelmesebb is vidámnak lenni, s nevetni egy nagyot. :)

Hogyha legközelebb kedved támadna zsörtölődni, gondolj egy merészet, és válts egy új életritmusra. Gondold ilyenkor azt, hogy sokkal rosszabb lesz ha makacsságból elrontod a saját napodat, és fáradságos munkával tudod csak visszaszerezni a régi mosolygós és nevetős énedet. Sose legyél szomorú, sose engedj a haragos gondolatoknak, inkább nevess egy nagyot és tréfálkozz, légy vidám és boldog! :) Járj mindig egy gondolattal előrébb, mint ahogy cselekedni próbálsz. Gondold azt, hogy egyedül maradsz, magányos leszel egy darabig, ha engeded, hogy győzzön a rossz, ha nem cselekszel még időben. Amikor újra nevetni látnak téged a többiek, egyből barátokra találsz, egyből sikeres lehetsz és nem utolsósorban népszerű is. Próbálj meg minden reggel úgy ébredni, hogy eldöntöd, ezen a napon csakis a jó és szép gondolatoknak adsz helyet az életedben. Ha minden reggel nevetve köszöntöd a jó öreg Napot, meglásd, ő is ugyanúgy mosolyogva fogad téged, és eláraszt a melegségével. :)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivaciok-megerositesek.blog.hu/api/trackback/id/tr216716070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása