Éljen az életmódváltás!

Légy optimista!

286.) - Próbálj jobb lenni, mint tegnap!

2022. február 04. 20:52 - RiaRia

sun-gc5a44dbf1_640.jpg

Talán nem is olyan nagy ördöngősség picivel jobbnak lennünk ma, mint tegnap voltunk. Ha csak azt nézzük, mennyi hibát vétünk naponta, és ha ezekből ki tudunk javítani egy párat azonnyomban, már teljesítettük is a feladatot. De miért is vétünk olyan sok hibát? Nem figyelünk kellőképpen, vagy valami elrontja az előre kidolgozott tervünket és máris kész a káosz. Nem mindig tudjuk "visszacsinálni" azt, ami elromlott az életünkben. Kis erőfeszítések visznek el minket a nagy dolgok megvalósításához. Apró kis dolgokon ha tudunk változtatni, már nyert ügyünk van. Jónak lenni könnyű dolog. De még jobbnak lenni, ahhoz talán már kell az a kicsi erőfeszítés is a részünkről. 

Nézd csak a képet fent! A napocska jókedve szimbolizálja, hogy nappal könnyebb dolgunk van, mint éjszaka, hiszen éjjel dolgozzuk fel azokat az ingereket, amik értek bennünket a napunk folyamán. Lehet, ezért olyan kedvetlen a holdacska, mert jut neki bőven a "munkából". De ha megpróbálunk mindennap egy kicsi pluszt beleadni a lendületünkbe, talán kevesebb gondot viszünk magunkkal éjszakára. Ha olyan jókedvvel indítod a napodat mindig, mint ahogy a jó öreg Nap is ontja rád a reggeli sugarait, bizony, megkönnyíted a saját magad feladatát. Meghatározó tud lenni, hogyan is kezdődik a reggelünk, és az hogyan folytatódik majd tovább. Ha a gondolataid között ott bujkál a neheztelés minden iránt, ne csodálkozz, hogy balul ütnek ki a dolgaid. Már korán reggel, mikor felkelsz, tudatosítsd magadban, hogy ma bizony egy kicsivel többet szeretnél nyújtani, mint ahogy azt tegnap tetted. Csak gondolkozz egy kicsit, hamar rájössz, hogy a rosszkedved csak elveszi tőled az energiát, így sokkal kevésbé leszel hatékony. 

Energiát tudsz szerezni a családodtól, a szeretteidtől, a kedvesedtől, a gyermekeidtől is. És a leghamarabb tőlük nyersz energiát, hiszen velük vagy a legtöbbet, az ő stílusuk átragadhat rád is, és ez befolyással lesz arra, amit fogsz csinálni egész nap. De ha már van kellő energiád, sokkal könnyebben tudsz többet nyújtani, mint előző nap tetted ezt. Ez azért is ilyen fontos, mert különféle galibák történhetnek velünk percről percre. Olyan galibák, amikre nem tudtunk felkészülni, amikre spontán kell reagálnunk, amik elkedvetleníthetnek. De ha mindig a mosolygós napocskára gondolsz pl., akkor az eszedbe fog jutni, hogy kár morgolódni bármin is, nem éri meg, mert csak megrövidíted vele a napodat, azt a napot, amit teljességgel szerettél volna megélni. Tégy egy próbát! Tervezz be holnapra valami kis pluszt az életedbe! Használd a fantáziádat, és légy ötletes, hiszen nemcsak egyetlen napra tervezel, hanem hosszú hónapokra és évekre is. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivaciok-megerositesek.blog.hu/api/trackback/id/tr317173848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása