Éljen az életmódváltás!

Légy optimista!

299.) - Ne félj a kudarctól.

2022. augusztus 20. 00:11 - RiaRia

divorce-g84b34e1fc_640.jpg

Kudarcok mindig érhetnek minket, szinte ki sem tudjuk őket kerülni. Mint a képen is látható, egy házasság, egy kapcsolat vége szörnyű érzéseket hoz nekünk. Kudarcnak ítéljük meg, pedig alaposabban a mélyre kéne ásnunk, hogy megtudjuk, mi is történt valójában. Ne gondoljuk, hogy mindig csak mi vagyunk a hibásak, és ezért okoljuk és ostorozzuk magunkat. Sok minden lapulhat a háttérben, amikor valójában kudarcot vallunk. Ha kellően felkészültél valamire, és mégsem úgy sikerült minden, ahogy azt elképzelted, akkor semmi okod nincs az aggodalomra. Lehet, a körülmények voltak olyanok, amik negatívan befolyásolták a dolgaid alakulását. Sose ítéljünk elsőre! Alaposabban a végére kell járni, ha ki szeretnénk deríteni a valóságot.

Én (már írtam korábban), hogy szinte minden szereplésembe belesültem lánykoromban, iskolában. Ennek ellenére semmi sem riasztott vissza, hogy másodjára, harmadjára is nekirugaszkodjak a szereplésnek. Valami hajtott legbelül a szívemben, éreztem, hogy szükségem van ezekre a kihívásokra, mert fejlődtem általuk, tanultam belőlük, és nem utolsósorban nagyon élveztem a szereplést annak ellenére, hogy nem minden sikerült. Ha félünk a kudarctól, bele sem kezdünk semmibe, így pozitív hatások sem fognak érni minket sohasem. Elzárjuk magunkat a sikerélmények elől, elszalasztjuk még a lehetőségét is, hogy sikeresek lehessünk. Nyugodtan vágj bele bármibe, amibe csak kedved tartja, minden kétséget kizáróan! Meglátod, hogy győztesen kerülsz ki, ha odateszed magad és beleadod azt az energiát, ami épp akkor benned van, és sikeres leszel.

A kudarc negatív csengésű szó, nem is érdemes sokáig vele foglalkozni, mert elveszi az életkedvünket, ha folyton az eszünkben van. Ha már a kezdet kezdetén sem bízunk önmagunkban, hiába várjuk, hogy jól teljesítsünk, nem fog menni. Nincsen meg az önbizalom, nincs ami motiválna minket, ezért sokkal kevesebbet teszünk bele a terveinkbe, mint amire képesek vagyunk, vagy képesnek érezzük magunkat. Inkább gondolkodj mindig pozitívan, messze kerüld el a negatív hozzáállást, és bátran kezdj bele bármibe, amihez kedved van. Ha csak arra koncentrálsz, hogy mit is csinálsz egy adott pillanatban, akkor nem fog eszedbe jutni a kudarc, mert elmélyülsz a dolgaid elvégzésében, és teljesen átadod magad a terveid megvalósításának. Sokkal többre jutsz így, mintha már az elején keseregnél, hogy - jajj, én nekem sosem sikerül semmi! - Gondold át mit is szeretnél elérni, és ha kellően felkészült vagy, nagy baj nem érhet, az biztos. :)

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivaciok-megerositesek.blog.hu/api/trackback/id/tr7217911697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása