Éljen az életmódváltás!

Légy optimista!

20.) - Ne nevettesd ki magad!

2016. június 20. 06:33 - RiaRia

Nem neked szánom a címben írt mondatot, saját magam figyelmeztetése a célom. Vannak olyan esetek, helyzetek, mikor hirtelen mást cselekszem, mint ami eredetileg szándékomban állt. Ilyenkor adódhat olyan kellemetlen szituáció, amit legszívesebben elfelejtenék örökre. Ha nem tudom fékezni az érzelmeimet, hamar megbánthatok mást egy kimondott rossz szóval, mondattal, és a végén hiába próbálok jól kijönni a helyzetből, meglepődve tapasztalhatom, hogy nevetségessé is válhatok. Nagyon kellemetlen érzés, ezért jó, ha mindig figyelünk arra mit cselekszünk, mit teszünk, és mindig vegyük figyelembe a társunkat, akivel vagyunk, akivel éppen beszélgetünk.

Az érzelmeinken kell tudni uralkodni, figyelem és fegyelem szükséges, hogy ne váljunk mulatságossá. Ha hamar szólunk, nem biztos, hogy kellőképpen meggondoltuk, mit is szeretnénk kifejezni. Mindig számoljunk legalább háromig, amíg a fejünkben rendeződnek a gondolataink, és csak ha biztosak vagyunk magunkban, akkor szóljunk, akkor cselekedjünk. Nem jó az sem, ha mást hozunk kellemetlen helyzetbe. Ezért bölcs nyugalomra van szükségünk, bölcs cselekedetekre, és higgadt viselkedésre. Mindig vegyük figyelembe, hogy mit teszünk éppen. Ha jó dolgokon jár az eszünk, nem tévedhetünk, és vigyázzunk egymásra, hogy szeretettel viselkedjünk egymás iránt. Csak ekkor lehet egymást megbecsülni. Legyünk nagyon óvatosak, mikor a másik embertársunkhoz szólunk, és figyelmeztessük mindig magunkat arra, hogy milyen szavakat használunk. Az életünk sokszor okoz meglepetéseket, ezért jó ha résen vagyunk, mert akaratlanul is történhetnek olyan dolgok, amiket szeretnénk meg nem történtté tenni.

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivaciok-megerositesek.blog.hu/api/trackback/id/tr598824002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása