Éljen az életmódváltás!

Légy optimista!

56.) - Ne aggodalmaskodj!

2016. október 28. 02:47 - RiaRia

face-1683129_640.png

Nincs is annál rosszabb érzés, mint mikor a vélt vagy valós sérelmeinken, a minket ért bosszúságokon, és a még meg sem történt dolgokon aggodalmaskodunk. Duplán járunk rosszul. Egyrészt fuccs a jókedvünknek, másrészt pedig begubózunk egy olyan helyzetbe, állapotba, ami ártalmas a testünknek és a lelkünknek egyaránt. Egyből kiül az arcunkra, hogy mit is érzünk pillanatnyilag, pedig hogy próbáltuk elrejteni az emberek elől  a gondjainkat.

Ne akarj más lenni azért, mert túlzottan is aggodalmaskodó vagy. Mindenen lehet és kell is segíteni. Kis akarással, belátással, és igyekezettel leküzdhető ez a nyugtalanító érzés. Tereld más mederbe a gondolataidat egy kis meditációval, relaxációval, de egy jó légzésgyakorlat is sokat segíthet, főleg az elején, mikor még azt sem tudod, miért is gyötör téged ez a rettenetes érzés.

Minden napnak megvan a maga baja, ezért kár a múlton rágódni, vagy félni a jövőtől, ami még be sem következett. Mi formálhatjuk az életünket, mégpedig olyan széppé és varázslatossá, amilyenné csak szeretnénk. Írjuk össze az összes romboló érzelmeinket egy darab papírra, és mellé írhatjuk, hogyan is tudnánk legyőzni egyedül ezeket a gondjainkat. Nézd a képet. Hát, nem egy biztató ábrázat az már biztos. Írd össze az összes jó tulajdonságodat is, amivel felveheted a harcot a kínzó és visszahúzó gondolatok ellen.

Talán meg sem történik az, ami miatt annyira aggódsz most. Ami meg régebben történt, azon már kár keseregni, mert lehet, hogy nem is mi voltunk a hibásak, és sokszor rendbe tudjuk hozni a régebbi hibáinkat is. Vagy az élet maga oldja meg helyettünk a problémáinkat. Ezért mindig bízz magadban, és a jó ítélőképességedben. Tedd fel a kérdést, hogy - tudok-e változtatni a helyzeten vagy sem? - Ha tudsz, tedd meg a megfelelő intézkedéseket, ha pedig nem tudsz változtatni, bizony, el kell tudni fogadni olyannak a helyzetet, amilyen. De még ekkor is van kiút a csapdából, mert ha megpróbálod egy új szemszögből látni aggodalmaskodásod tárgyát, lehet, hogy rátalálsz a helyes válaszra, megtalálod a kiutat a labirintusból. A jövőn pedig méginkább felesleges aggódni, hiszen úgysem tudjuk mit hoz a holnap. Ezért mondom én, hogy - élj a mának! Ragadd meg a pillanat varázsát, és csak ennek örülj tiszta szívből. :)

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivaciok-megerositesek.blog.hu/api/trackback/id/tr9111845041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása