Éljen az életmódváltás!

Légy optimista!

59.) - Legyenek sikerélményeid.

2016. november 02. 05:50 - RiaRia

yahtzee-1132533_640.jpg

Ha semmi más nem is olyan fontos életünkben, az, hogy legyenek sikerélményeink, talán a legfontosabb lehet életünkben. Bármiről is van szó, ha kudarc ér minket, bizony a kedvünket sem tudjuk már jól irányítani. Kellenek a sikerélmények életünkben. Méghozzá minél többször éljük át, annál jobb. Én leginkább ebben a dobókockás játékban éltem meg a kudarcot, pedig csak játékról volt szó. Nem tudtam veszíteni. Nem volt jó a szériám, és egyre csak veszítettem, ami a csapnivaló kedvemet is egyre csak rosszabbá tette. Semmit nem szabad túl komolyan venni. Erről szól az életünk is. Ha nagyon beleéljük magunkat abba, hogy csak mi győzhetünk, bizony nagyon rosszul fog esni, ha csalódunk.

Bárhol, bármilyen körülmények között lehet sikert elérni. Egy háziasszony épp úgyanúgy érhet el sikerélményt a saját munkájában, mint egy irodai dolgozó vagy egy üzletember. Nem kell ahhoz nagy dolgokat véghezvinni, hogy átélhessük ezt az érzést. Egyszerűen szívvel-lélekkel kell tenni a feladatainkat, és a kitartó munka meghozza a jutalmát, sikert sikerre halmozunk majd. De lehet a véletlenek egyszerű összjátéka is, ha úgy alakul a napunk, hogy mindig mi leszünk a nyerők. Meg kell becsülni ezeket a napokat, s eltenni a jókedvből ilyenkor arra az időre, mikor nem lesz olyan jó a "lapjárás".

Azt hiszem, a hangulatunkat alapvetően befolyásolja, hogy milyen érzéseket élünk át. Kicsit azért mi is tudjuk irányítani az érzelmeinket, de ha sikert érünk el, akkor automatikusan kialakul egy frenetikus érzés, ami ráhatással lesz az egész napi munkánkra, és gondolatainkra egyaránt. Gyárthatunk mi is sikerélményeket. Előidézhetünk mi is olyan szituációkat, amikben tudjuk, hogy jók vagyunk. Nem kell kikerülni ezeket a lehetőségeket, inkább minél gyakrabban kell résztvenni olyan helyzetekben, amik magukban rejtik a siker lehetőségét.

Akár ha játszunk, akár ha dolgozunk, akár ha pihenünk, mindig törekedjünk arra, hogy a siker felé vegyük az irányt, minél többször éljük át, hogy sikert sikerre halmozunk.

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivaciok-megerositesek.blog.hu/api/trackback/id/tr9711923385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása