Éljen az életmódváltás!

Légy optimista!

75.) - Javítsd ki a hibáidat.

2017. január 20. 03:08 - RiaRia

clouds-37009_640.png

Jaj, de nem szeretünk hibázni. De mindig közbejön valami, amit nem jól csinálunk, elvétünk dolgokat, és ilyenkor nem tudjuk mitévők is legyünk. A legjobb módszer erre csak a címben írt mondat lehet, - minél hamarabb javítsd ki a hibáidat. Lehet, hogy van olyan eset, amikor ezt elfelejtjük megtenni, de annak is mi isszuk meg a levét, hiszen gyötörni fog a lelkiismeretfurdalás, vagy esetleg megharagszanak ránk, mert mi voltunk akik hibáztunk.

Amikor hibázunk, mindig eltakarja a felhő előlünk a napfényt. Épp ezért választottam ezt a képet neked, mert ha csak az élet napos oldalát szeretnéd mindig látni, akkor el kell tüntetni a csúnya felhőket, és ehhez kellő bátorság is kell. Vannak szabályok, amiket be kell tartani, mert különben akaratlanul is hibát vétünk, amiből nem mindig tudunk jól kijönni. El kell ismernünk, hogy mi voltunk a vétkesek, de igyekszünk ugyanazt a hibát még egyszer nem elkövetni. Legalább is ez lenne a helyes.

Nem mindig jön úgy a napunk, hogy örülni tudunk neki. Ilyenkor nagyobb a veszély arra, hogy mi is hibázunk, de ha ezt észrevesszük még idejében, és hajlandóak is vagyunk tenni azért, hogy minden másképp legyen, nyert ügyünk van, és folytathatjuk onnan, ahol épp megrekedtünk.

Mindig az élet napos oldalát vedd észre. Ami nyomaszt, vagy bánt, azt felejtsd el, vagy gondold végig, hogy nem te voltál-e a hibás, hogy rosszul alakultak a dolgaid. Még ha te is voltál a hibás, tudd, hogy nem kell ezért megharagudnod magadra, egyszerűen próbáld megtenni, ami tőled telik, hogy helyrehozd a hibádat. Nem vagyunk olyan rosszak, mint néha gondoljuk magunkról. Még ha hibázunk is, legtöbbször még időben kapcsolunk, és nem lesz belőle nagyobb baj.

Éld úgy az életed, hogy mindig derüsen gondolj vissza az elmúlt napra, és tudd, hogy senki sem tökéletes, mérlegeld mindig amit csinálsz, és ha pozitívan jössz ki egy napból este, az már kész főnyeremény. :)

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivaciok-megerositesek.blog.hu/api/trackback/id/tr5512139661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása